8 Νοέμβριος 2012, 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:42

Γ. Κασαπίδης: O μοναδικός βουλευτης της ΝΔ που δεν ψήφισε τα μέτρα

  • Γ. Κασαπίδης: O μοναδικός βουλευτης της ΝΔ που δεν ψήφισε τα μέτρα

Ο Γιώργος Κασαπίδης αποχώρησε για λίγο από τη Βουλή. Όταν επέστρεψε και ενώ όλοι πίστευαν ότι πείστηκε να υπερψηφίσει το πακέτο των μέτρων, αυτός επέλεξε να δηλώσει «παρών». Αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας και αφότου ανακοινώθηκε η διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ ο Γιώργος Κασαπίδης αναχώρησε από το κοινοβούλιο, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε δήλωση...

Ο ανεξάρτητος – πλέον - βουλευτής γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1971. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών (1996) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (2000) του ιδίου πανεπιστημίου στην Αγροτική Οικονομία.

Παράλληλα με την έναρξη των μεταπτυχιακών του σπουδών (1998), ανέλαβε την επιμέλεια και παρουσίαση σε τοπικό κανάλι της τηλεοπτικής εκπομπής «Αναζητώντας τη Δήμητρα», με αντικείμενο αγροτικά και περιβαλλοντικά θέματα. Ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε και την επιμέλεια του ρεπορτάζ αγροτικής – περιβαλλοντικής πολιτικής για το δελτίο ειδήσεων του ίδιου καναλιού.

Το κοινοβουλευτικό «βάπτισμα του πυρός» ο Γιώργος Κασαπίδης το έλαβε το 2004 επί Κώστα Καραμανλή, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του νομού Κοζάνης με τη ΝΔ. Έκτοτε, εξελέγη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (2007, 2009, 2012).

Μάλιστα, το Δεκέμβριο του 2009, του ανατέθηκε από το νέο πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
real.gr

Πηγή: seleo.gr