8 Νοέμβριος 2012, 07:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 10:56

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί - Δείτε την ανακοίνωση του αποτελέσματος

  • Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί - Δείτε την ανακοίνωση του αποτελέσματος

Σε μία ημέρα που η ελληνική Βουλή θα τη θυμάται ως τη χειρότερη στην ιστορία της εξελίχθηκε η συζήτηση για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου και με τα ευτράπελα και τις ιαχές να είναι ο κανόνας μέσα στο κοινοβούλιο. Περιλιπτικά οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Αντώνης Σαμαράς
Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς αν και παραδέχθηκε πως πολλά από αυτά που είχαν υποσχεθεί δεν έχουν γίνει ακόμα έσπευσε να προειδοποιήσει πως η ψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος και σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή.

Αλέξης Τσίπρας
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με κυρίαρχη την κατηγορία ότι δεν έχει όρια και δεν θέτει κόκκινες γραμμές που να συγκρατούν την χώρα από την κατρακύλα στην οποία οδηγείται, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο.

Ευάγγελος Βενιζέλος
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι : «Ο κ. Αλέξης Τσίπρας επενδύει στο θάνατο της χώρας».

Πάνος Καμμένος
Την πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους επανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας απόψε στη Βουλή.

Αλέκα Παπαρήγα
Για μέτρα που χαρακτηρίζονται από βαρβαρότητα αλλά και για επιλεκτική ευαισθησία που υπάρχει στις πτέρυγες της Βουλής έκανε λόγο η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα βρει προσχήματα για να χτυπάει τους διαδηλωτές και αν δεν βρει θα τα δημιουργήσει.

Φώτης Κουβέλης
Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο κ. Κουβέλης εξήγησε τους λόγους της απόφασης αυτής εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας πως το κόμμα του είχε καταστήσει σαφές με απόλυτη πολιτική ειλικρίνεια, ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τα εργασιακά μέτρα κάτι που το ήξεραν όλοι. Διευκρίνισε πως η θέση αυτή παραμένει αμετακίνητη.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας στην ομιλία του στην Βουλή αναφέρθηκε σε δύο, όπως τόνισε, βασικές αρχές που προσβεύει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Πρώτων θα συμβάλλει στη διάσωση της χώρας και δεύτερον ότι δεν μπορεί να συμβάλλει στην διατήρηση της έννομης τάξης με εξαιρέσεις.

Πηγή: newsit.gr