7 Νοέμβριος 2012, 10:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:42

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθάνει»... όμως εσύ Έλληνα, ζεις;

  • «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθάνει»... όμως εσύ Έλληνα, ζεις;

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθάνει»... όμως εσύ Έλληνα, ζεις; Έλληνα έχεις ποτέ σου αναρωτηθεί τους λόγους για τους οποίους βρίσκεσαι, υπάρχεις και ζεις σε αυτή την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία, τις επιστήμες, το ήθος και τις πανανθρώπινες αξίες και αρετές;

Έχεις αναζητήσει την αιτία για την οποία ζεις σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που γέννησε Θεούς και Ήρωες;

Ποια είναι αλήθεια η θέση σου και η δράση σου ως προς οτιδήποτε συμβαίνει σε σένα και γύρω σου;
 
Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι: « Η ψυχή του ανθρώπου είναι διφυής. Η μισή σαν όλον τον κόσμο. Η άλλη μισή είναι όλος ο κόσμος».

Τελικά η ψυχή σου Έλληνα είναι μια φτηνή απομίμηση κοσμήματος όπως κάποιοι θέλουν να σε πείσουν ή είναι ένα γνήσιο αληθινό κόσμημα που όντως κοσμεί τη δική σου ύπαρξη καθώς και την ύπαρξη των άλλων ανθρώπων επάνω στη γη; Ποια είναι τα κύρια μολυσματικά στοιχεία που μαυρίζουν τη ψυχή σου, προσπαθώντας να μειώσουν και να ακυρώσουν την ύπαρξή σου;

Φόβος, ανασφάλεια, θυμός, θλίψη, τρόμος, λύπηση, μίσος, φθόνος, ζήλια και άλλα συναφή ψυχικά απόβλητα είναι ο γνωστός-άγνωστος αόρατος εχθρός της ζωής σου. Έχεις αναλογιστεί πόσο χώρο και τροφή (γη και ύδωρ) δίνεις κάθε μέρα σε όλα αυτά τα ψυχικά απόβλητα να εισβάλλουν και να ακυρώνουν τη ζωή σου, είτε πχ γιατί δεν πέτυχες τον επαγγελματικό στόχο που είχες θέσει, είτε γιατί σου έκαναν μείωση στο μισθό σου, είτε γιατί χώρισες, είτε γιατί έχασε η αγαπημένη σου ομάδα, είτε γιατί το πολιτικό κόμμα που ψήφισες σε πούλησε, είτε γιατί σε πρόδωσε ο φίλος σου, λέγοντάς σου ψέματα, είτε γιατί εσύ πρόδωσες τον ίδιο σου τον εαυτό λέγοντας ή κάνοντας άλλα από αυτά που αληθινά μέσα σου ήθελες.

Τα ψυχικά απόβλητα είναι ένας αργός, καθημερινός θάνατος που δηλητηριάζει τη σκέψη, τα συναισθήματα και τις δράσεις σου. Τα πτωτικά αυτά συναισθήματα δημιουργούνται και αναπαράγονται από το «εγώ». Το ζήτημα είναι εσύ ποιος αληθινά θέλεις να είσαι.

Θυμάστε πολλούς αγώνες και επαναστάσεις στην ιστορία της Ελλάδος που να πέτυχαν καθοδηγούμενες από το «εγώ»; Πάντα με το «εμείς» οι Έλληνες ενώνονταν, έχοντας ως αρετές, την αληθινή αγάπη για ελευθερία, την εξέλιξη, τη δημιουργία, την αδελφοσύνη. Μόνο έτσι μπορούσαν και μπορούν κάθε φορά να αποτινάξουν από πάνω τους τον οποιοδήποτε σκοταδιστή εχθρό τους. Αυτό όμως μπορούσαν κάθε φορά και το κατάφερναν γιατί πρώτα είχαν καθαρίσει τον εσωτερικό τους εχθρό ο οποίος παράγει και έλκει τα ψυχικά απόβλητα. Το «εγώ».

Η ευτυχία, η ελευθερία και η ζωή σου βρίσκεται στα χέρια σου. Επί της ουσίας ο αόρατος εχθρός για τον οποίο όλοι μιλούν είναι τα ψυχικά απόβλητα που πιάνουν μέσα σου.

Μην παράγεις άλλα, ούτε να τα δέχεσαι από τους γύρω σου. Έλληνα θυμήσου την Ελλάδα που έχεις μέσα σου. Όσο πιο πολύ την καθαρίζεις από τα ψυχικά απόβλητα, τόσο περισσότερο ΕΙΣΑΙ η Ελλάδα που έχεις μέσα στην ψυχή σου!

Έλληνα θυμήσου την αλήθεια σου!

Πηγή: pentapostagma.gr