7 Νοέμβριος 2012, 09:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:42

Εξαρθρώθηκε σπείρα που "πουλούσε" προστασία

  • Εξαρθρώθηκε σπείρα που "πουλούσε" προστασία

Πέντε άτομα, που αποτελούσαν μέλη της σπείρας, η οποία προέβαινε σε εκβιάσεις καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», εξάρθρωσε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τρείς Έλληνες, ηλικίας 24, 27 και 32 ετών και για δύο αλλοδαπούς, έναν 34χρονο Ιρανικό και έναν 37χρονο Αλβανό.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλα τρία άτομα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η σπείρα που δραστηριοποιείτο σε καταστήματα των περιοχών Γλυφάδας, Χαϊδαρίου, Καμινίων και Κορυδαλλού, εξανάγκαζε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, με απειλές, σε βάρος της ζωής τόσο των ιδίων όσο και των μελών των οικογενειών τους, να τους καταβάλουν ανά 15νθημερο χρηματικό ποσό που κυμαίνονταν από 100 έως 150 ευρώ.

Ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής 36 καταστήματα - επιχειρήσεις που εκβιάζονταν οι ιδιοκτήτες τους, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας».

Τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν κατά το παρελθόν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και σε βάρος τους έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονιών και ληστειών.

Πηγή: nooz.gr