6 Νοέμβριος 2012, 13:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:42

"Ανοιχτή" η έκθεση μινωικών τοιχογραφιών

  • "Ανοιχτή" η έκθεση μινωικών τοιχογραφιών

Άνοιξε την Κυριακή η αίθουσα της έκθεσης των μινωικών τοιχογραφιών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Επανέκθεσης των Συλλογών του Μουσείου, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι τοιχογραφίες από τα μινωικά ανάκτορα και τις επαύλεις, που παρουσιάζονται στη νέα έκθεση με σύγχρονη μουσειολογική και μουσειογραφική άποψη, συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου. Πρόκειται για ζωγραφικά έργα υψηλής τέχνης που αποτυπώνουν εικόνες του μινωικού κόσμου από την κοινωνική και θρησκευτική ζωή, το περιβάλλον της ανακτορικής Αυλής και την πλούσια κρητική φύση.

Η έκθεση τοιχογραφιών στο κεντρικό κτίριο του μουσείου θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο, όπως και η έκθεση της συλλογής γλυπτών που άνοιξε τον Αύγουστο. Παράλληλα, εξακολουθεί να λειτουργεί στο κτίριο επέκτασης η Προσωρινή Έκθεση με επιλεγμένα εκθέματα από τις συλλογές του μουσείου, με σταθερή τιμή εισιτηρίου ( 4 ευρώ). Οι αρχαιολόγοι του μουσείου θα πραγματοποιούν δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό, στα ελληνικά και αγγλικά, στη νέα έκθεση τοιχογραφιών κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, έως το τέλος Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ