6 Νοέμβριος 2012, 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Φεβρουάριος 2015, 09:07

Ποντιακά πιτάκια με κιμά

  • Ποντιακά πιτάκια με κιμά

Τα ποντιακά πιτάκια με κιμά είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο φαγητό. Τρώγονται ζεστά, και αν σας αρέσει το τυρί μπορείτε να βάλετε κάτω από την ντομάτα, όμως μην τα ψήσετε πολύ γιατί θα ξεραθούν.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 6 φλ. αλεύρι περίπου
  • ½ φλ. λάδι
  • ½ φλ. γιαούρτι
  • νερό
  • λίγο αλάτι

Για τον κιμά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ φλ. λάδι
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντάνο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • 4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη με λίγο αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και λίγο-λίγο το νερό, και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη αρκετά σφιχτή.
  3. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15΄ και μετά την χωρίζουμε σε μπάλες, τις οποίες ανοίγουμε σε μικρά στρόγγυλα πιτάκια.
  4. Τα τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο.
  5. Βάζουμε τα υλικά για τον κιμά όλα μαζί σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
  6. Παίρνουμε μικρή ποσότητα από τον κιμά, τον στρώνουμε στα πιτάκια και σκεπάζουμε με μια φέτα ντομάτα.
  7. Αλείφουμε τα πιτάκια με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180ο για 50΄ ή μέχρι να ροδίσουν από κάτω.

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/pontiaka-pitakia-me-kima.html