6 Νοέμβριος 2012, 09:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:43

Αλλαγή καιρού με χιόνια στα ορεινά

  • Αλλαγή καιρού με χιόνια στα ορεινά

Η σημερική ημέρα ξεκίνησε με τοπικές βροχές στα δυτικά της χώρας, οι οποίες σταδιακά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ ασθενείς βροχές θα σημειωθούν σε περιοχές της νότιας Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 13 έως 24 στη βόρεια Ελλάδα, 10 έως 26 στη δυτική Ελλάδα, 14 έως 23 στο βόρειο Αιγαίο και από 14 έως 26 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά της χώρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από τα νότια, με ένταση  από 4 έως 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα είναι δυτικοί έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι, με ένταση από 4 έως 5 μποφόρ. Ισχυροί δυτικοί άνεμοι έως και 7 μποφόρ θα πνέουν κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας στον Κορινθιακό.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει σταδιακά από αύριο Τετάρτη με πτώση της θερμοκρασίας τοπικές βροχές και καταιγίδες και πιθανότητα να πέσουν λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση με πιθανότητα να χιονίσει στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Άνοδος θερμοκρασίας από την Παρασκεύη.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού ανά περιοχή