6 Νοέμβριος 2012, 08:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:43

Οι Anonymous «τίμησαν» την 5η Νοεμβρίου

  • Οι Anonymous «τίμησαν» την 5η Νοεμβρίου

Χαρακτηρίζοντας την 5η Νοεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα διαμαρτυρίας, η ομάδα hacker των Anonymous πραγματοποίησε αρκετές επιθέσεις σε μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού, ενώ διέρρευσε κωδικοποιημένα στοιχεία χιλιάδων χρηστών της υπηρεσίας PayPal.

Η ανακοίνωση έγινε από πολλαπλούς λογαριασμούς Twitter των Anonymous, στους οποίους οι Anonymous παρέθεσαν links με τα αντίστοιχα έγγραφα.
 
Αυτά περιείχαν e-mail, τα ονόματα και ενδεχομένως τους κωδικούς πρόσβασης χιλιάδων χρηστών από τις βάσεις δεδομένων πληρωμών της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ένα από τα έγγραφα αυτά περιείχε 27.935 καταχωρήσεις από μια βάση δεδομένων με το όνομα «mc_customers», στις στήλες της οποίας υπήρχαν κωδικοί πρόσβασης (σε κωδικοποιημένη μορφή) και τηλεφωνικοί αριθμοί.

Τα περισσότερα links απενεργοποιήθηκαν αρκετά σύντομα, ενώ ο επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του PayPal δήλωσε στο Twitter πως η εταιρεία του ερευνά το γεγονός αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρει στοιχεία που να υποδηλώνουν παραβίαση της ασφαλείας των συστημάτων τους.

Εδώ και αρκετό καιρό οι Anonymous είχαν ανακοινώσει πως για μια ακόμα φορά θα «τιμήσουν» την 5η Νοεμβρίου, την «Νύχτα του Guy Fawkes», η οποία αποτελεί ετήσιο εορτασμό στην Μεγάλη Βρετανία.

Είχαν ακόμα προειδοποιήσει πως θα επιτεθούν και στο κοινωνικό δίκτυο Facebook με αφορμή την απόλυση αρκετών υπαλλήλων της Zynga στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
techit.gr

Πηγή: real.gr