5 Νοέμβριος 2012, 15:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:43

Νεοζηλανδός καταγγέλλει κακοποίηση από αστυνομικούς στην Κρήτη

  • Νεοζηλανδός καταγγέλλει κακοποίηση από αστυνομικούς στην Κρήτη

29χρονος Νεοζηλανδός καταγγέλλει απαγωγή, ξυλοδαρμό και ληστεία από αστυνομικούς στην Κρήτη. Ισχυρίζεται ότι οι διακοπές του εξελίχθηκαν σε εφιάλτη και καλεί τους τουρίστες, αν ταξιδέψουν στην Κρήτη ... να μην εμπιστευθούν τους "φιλικούς" ντόπιους!

Την απαγωγή, τον άγριο ξυλοδαρμό και την ληστεία σε βάρος του από αστυνομικούς στα Χανιά, καταγγέλλει ένας 29χρονος Νεοζηλανδός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας  «The New Zealand Herald".

O νεαρός Joel Stirling ισχυρίζεται ότι όλα ξεκίνησαν ενώ έκανε διακοπές με δύο φίλους του και γνωρίστηκε με ένα ντόπιο, σε εστιατόριο της πόλης των Χανίων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα (δείτε εδώ) ο 29χρονος καταγγέλλει ότι ήρθε αντιμέτωπος με δύο αστυνομικούς, οι οποίοι τον έδεσαν με χειροπέδες, τον έσπρωξαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και του έβαλαν ένα τσουβάλι στο κεφάλι.

Συνεχίζει λέγοντας πως στο αστυνομικό τμήμα, τον κλώτσησαν στο έδαφος, τον έδειραν και του πήραν το πορτοφόλι, στο οποίο είχε μέσα 200 δολάρια.

"Γρήγορα εξελίχθηκε σε μία πολύ σοβαρή κατάσταση",  αναφέρει στις δηλώσεις του. "Άρχισαν να μου ρίχνουν μπουνιές. Νομίζω ότι χτυπήθηκα στο πρόσωπο με ένα γκλομπ. Ήταν πολύ απειλητικοί. Έλεγαν συνέχεια "Κανείς δεν θα σε σώσει, δε θα φύγεις από εδώ ζωντανός". Δεν μου έλεγαν γιατί με συνέλαβαν ή τι είχα κάνει".

Όπως ισχυρίζεται, βρέθηκε μόνος σε ένα μικροσκοπικό κελί και κατάφερε με το κινητό του τηλέφωνο (που είχε κρύψει στο παντελόνι του) να επικοινωνήσει με τους γονείς του, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές και με τη σειρά της ενημερώθηκε και η Interpol.

To δημοσίευμα καταλήγει με τον 29χρονο να προτρέπει τους συμπατριώτες του να είναι πολύ προσεκτικοί αν επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι «δεν θα πατήσει το πόδι του στη Κρήτη ποτέ ξανά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «The New Zealand Herald» που φιλοξενεί το δημοσίευμα έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, με περίπου 170 χιλιάδες φύλλα καθημερινά.

Πηγή: cretalive.gr