5 Νοέμβριος 2012, 13:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:43

Ελληνίδα στις 10 ισχυρότερες γυναίκες παγκοσμίως

  • Ελληνίδα στις 10 ισχυρότερες γυναίκες παγκοσμίως

Στη λίστα των 10  ισχυρότερων γυναικών, σε άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο (global women on the rise) του περιοδικού Fortune, μπήκε η  Ελληνίδα Αγγελική Φράγκου.

Η κ. Φράγκου είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου της Navios και κόρη του Καπετάν Νικολάου Φράγκου, Καρδαμυλιώτη εφοπλιστή.

Μετά την παραίτησή της από την Wall Street το 2004, η κ. Φράγκου σε λιγότερο από ένα έτος μάζεψε 200 εκατομμύρια δολάρια και εξαγόρασε την ναυτιλιακή εταιρεία Navios.

Στη συνέχεια μπήκε στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης αφού συγκέντρωσε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 22 Φεβρουαρίου του 2007 η Navios Maritime Holdings, η πρώτη εταιρία του ομίλου μπήκε στο Χρηματίστηριο και το Νοέμβριο του ίδιου έτους διαπραγματεύτηκε τις μετοχές της Navios Maritime Partners με σύμβολο «ΝΜΜ».

Τον Ιούλιο του 2008 εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η Navios Maritime Acquisitions (η νεότερη εταιρεία του Ομίλου) ενώ εξασφάλισε από τους επενδυτές 253 εκατομμύρια δολάρια.

Ο όμιλος σήμερα διαθέτει 22 υπερωκεάνια πλοία, με μέσο όρο ηλικίας 7,7 ετών.

Η κ. Φράγκου έχει τιμηθεί από τον Ναυτιλιακό Σύνδεσμο του Κονέκτικατ αλλά και από τον Οργανισμό Ελληνοαμερικανίδων Γυναικών, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλους ομογενειακούς φορείς.

Πηγή: cosmo.gr