5 Νοέμβριος 2012, 11:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:43

Μέλη της Χρυσής Αυγής ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο

  • Μέλη της Χρυσής Αυγής ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο

Θύμα ξυλοδαρμού από τα μέλη της Χρυσής Αυγής έπεσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μιχάλης Τεζάρης, την ώρα που κάλυπτε τα άγρια επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα μέλη του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου είδαν τον κ. Τεζάρη να βγάζει φωτογραφίες από τα επεισόδια. Αμέσως έσπευσαν προς το μέρος του και αφού  τον περικύκλωσαν, τον προπηλάκισαν, τον έσπρωξαν, τον γρονθοκόπησαν και του απέσπασαν τη δημοσιογραφική ταυτότητα.

Τόσο ο ΣΚΑΪ, όσο και η ΕΣΗΕΑ με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν το περιστατικό,αλλά και τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκια του περιστατικού.

"Στην έκρυθμη πραγματικότητα των τελευταίων ημερών στη χώρα και ειδικότερα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, με τις τυφλές επιθέσεις κατά μεταναστών και Ελλήνων, παράλληλα με τις γνωστές λεκτικές επιθέσεις που εξαπολύουν πολύ συχνά μέλη της «Χρυσής Αυγής» εναντίον δημοσιογράφων, αυτή τη φορά ήρθε να προστεθεί η επίθεση με χτύπημα στο κεφάλι εναντίον του ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Μιχάλη Τεζάρη και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην περιοχή για να καλύψει το θέμα", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΣΚΑΪ, ενώ η ΕΣΗΕΑ τονίζει: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται για τη νέα επίθεση αυτή τη φορά κατά του δημοσιογράφου του ραδιοφώνου του «ΣΚΑΪ», Μιχάλη Τεζάρη. Ο συνάδελφος βρισκόταν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όταν δέχθηκε την επίθεση τραμπούκων και εθνικιστικών ομάδων, ενώπιον και αστυνομικών.

Το γεγονός αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας εκφοβισμού των δημοσιογράφων με στόχο τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και της χειραγώγησης της ενημέρωσης".

Πηγή: sofokleousin.gr