5 Νοέμβριος 2012, 10:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:43

Αποσύρεται νοθευμένο ελαιόλαδο

  • ελαιολαδο 2

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση /απόσυρση, του συνόλου συγκεκριμένης παρτίδας από το νοθευμένο ελαιόλαδο και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση "Σοπέλαιου τεχνητά κεχρωσμένου", το οποίο πωλείται με την ένδειξη "Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο".

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΛΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία των 5L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρία «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ», 2ο χλ. Κιλκίς – Πολυκάστρου.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας δήλωσε: «Η προστασία προϊόντων εθνικής σημασίας με εξαγωγικό ενδιαφέρον, όπως είναι το ελληνικό ελαιόλαδο, αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων μας. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη φήμη του ελληνικού ελαιολάδου σε όλο τον κόσμο και να την ενισχύσουμε περαιτέρω.

Οι παραγωγοί και οι τυποποιητικές επιχειρήσεις πρέπει να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα που μπορεί να απαξιώσουν το ελληνικό ελαιόλαδο».

Πηγή: nooz.gr