5 Νοέμβριος 2012, 09:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:43

Ιωάννινα: Δώρισαν τα όργανα του μικρού τους αγοριού

  • Ιωάννινα: Δώρισαν τα όργανα του μικρού τους αγοριού

Συγκίνηση εξακολουθεί να προκαλεί το παράδειγμα ανθρωπιάς των γονιών του μικρού αγοριού από τα Γιάννενα. Πέθανε βαριά τραυματισμένο σε τροχαίο στην περιοχή Μπάφρας των Ιωαννίνων και οι γονείς δώρισαν τα όργανά του.

Το νεφρό του μικρού αγοριού (ηλικίας 3,5 ετών) μεταμοσχεύθηκε ήδη με επιτυχία σε 6χρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη ενώ άλλα όργανα μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, στην Ιταλία και Γερμανία.

Το τρίχρονο αγοράκι, που από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων στο οποίο είχε αρχικά διακομισθεί, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Πάτρα, το βράδυ της προπερασμένης Παρασκευής, τραυματισμένο σοβαρά, αφού παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά και κατέληξε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με το thebest.gr, με την επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου του παιδιού τους από τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι γονείς του άτυχου μικρού, παρά τον αβάσταχτο πόνο τους για το χαμό του, αποφάσισαν να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, δωρίζοντας τα όργανά του.

Η γενναιόψυχη στάση των γονιών έχει προκαλέσει ήδη ένα κύμα συμπαράστασης υπέρ τους όχι μόνο στα Γιάννενα αλλά σε ολόκληρη την χώρα, τόσο μέσω των ενημερωτικών ιστοσελίδων όσο και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκλονισμένος και ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε στην ιστοσελίδα Epiruspost: «Η καρδιά του μικρού Γιαννάκη αξίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο... Είναι μια καρδιά που αξίζει όλο το χρυσάφι του κόσμου.. Που έρχεται σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διανύει η χώρα μας για να δείξει πως τίποτα δεν αξίζει όσο αυτή».

Πηγή: apospasma.gr