5 Νοέμβριος 2012, 07:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:43

Οι Ομοσπονδίες της Ευρώπης ενώνουν τις δυνάμεις τους

  • Οι Ομοσπονδίες της Ευρώπης ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ηπειρωτικών Συλλόγων Ευρώπης, της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης, της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Ευρώπης και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη συναντήθηκαν στην Φρανκφούρτη και αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω ψηφίσματα.

H Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης δεν μπόρεσε να στείλει εκπρόσωπο στη πρώτη συνάντηση.

1. «Έχοντας συνειδητοποιήσει από πολλού ότι η ενότητα είναι ισχυρή δύναμη ιδιαίτερα στη διασπορά, εμείς οι αντιπρόσωποι των εθνικοτοπικών Ομοσπονδιών μετά από εποικοδομητική συζήτηση στην πρώτη συνάντηση για τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας συμφωνούμε ομόφωνα την συνεργασία των Ομοσπονδιών και μελών με στόχο την ισχυρή προώθηση των κοινών στόχων».

2. «Συμφωνούμε σε ένα αναβαθμισμένο Σ.Α.Ε. με στόχο την καθολική εκπροσώπηση των Ελλήνων του εξωτερικού, βασιζόμενο στη σύγχρονη οργάνωση και στις μοντέρνες τεχνολογίες και να μπορεί να συμμετέχει κάθε απόδημος Έλληνας, όπου κι αν βρίσκεται. Το αναβαθμισμένο Σ.Α.Ε. να είναι λειτουργικό, απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος, οικονομικά αυτάρκες, κομματικά ανεξάρτητο και με απόλυτη διαφάνεια στην λειτουργία του».

3. «Ως Ομοσπονδίες πιστεύουμε ότι το ελληνικό κράτος έχει την ευθύνη και υποχρέωση να φροντίσει για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας από τα ελληνόπουλα της Διασποράς. Ακόμα στηρίζουμε τις θέσεις των Ομοσπονδιών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που αφορούν εκπαιδευτικά θέματα».

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών

Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης
Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης
Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης
Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη

Πηγή: trikalanews.gr