3 Νοέμβριος 2012, 10:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:44

Τουρκία: Όνειρα για δική τους νομισματική ένωση

  • Τουρκία: Όνειρα για δική τους νομισματική ένωση

Φτάσαμε στο σημείο οι Τούρκοι να ονειρεύονται δική τους νομισματική ένωση, επανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας δηλαδή! Το υποστήριξε ο ίδιος ο Ερντογάν.

Τούρκοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως τα «όνειρα» του Ερντογάν δεν είναι άμεσα εφαρμόσιμα σχετικά με την α λα τούρκα νομισματική Ένωση με κεντρικό νόμισμα την τουρκική λίρα.

Ο υπεύθυνος της επενδυτικής εταιρείας Αk Yatirim Mπορά Τέζγκιουλερ υποστήριξε πως « η ιδέα του πρωθυπουργού είναι καλή, απλά δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα άμεσα». Ο ίδιος υποστηρίζει πως σε περίπτωση της δημιουργίας της “TLzone” η τουρκική λίρα θα αυξήσει την αξιοπιστία της. Η αναλύτρια της επενδυτικής εταιρείας Αta Yatirim Οζλέμ Ντεριτζί τονίζει πως για να δημιουργηθεί η «TLzone» αρχικά στο διεθνές εμπόριο η τουρκική λίρα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί πιο συχνά.»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε πως αυτή η “οικονομική ζώνη”, θα μπορούσε να δημιουργηθεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και να ενταχθούν ακόμη και χώρες της Ευρώπης, οι οποίες δεν επιθυμούν να είναι μέλη της Ευρωζώνης!

«Πολλοί μας συμβουλεύουν να μην ενταχθούμε ποτέ στην Ευρωζώνη. Μας προτείνουν να δημιουργήσουμε «TLzone»(Turkis Lira Zone) κι εγώ συμφωνώ με την άποψη αυτή» δήλωσε ο Ερντογάν.

Φυσικά καταλαβαίνετε ποια χώρα θεωρεί έτοιμη για "δορυφοροποίηση" ο Ερντογάν.

Πηγή: defencenet.gr