2 Νοέμβριος 2012, 11:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2016, 15:36

Φούστορον (ποντιακή ομελέτα)

  • Φούστορον (ποντιακή ομελέτα)

Στον Πόντο «φούστορον» ονομάζεται η ομελέτα. Οι ομελέτες στη μακρινή μας πατρίδα ήταν έδεσμα ιδιαίτερα αγαπητό.

ΥΛΙΚΑ
  • 4 αυγά
  • λίγο βούτυρο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κομμάτι φέτα
  • αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ένα-ένα, για να τα ελέγχουμε.
  2. Τα χτυπάμε με τον αναδευτήρα και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
  3. Τρίβουμε τη φέτα μέσα στο μπολ. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο τυρί ανάλογα με τα γούστα μας.
  4. Τηγανίζουμε την ομελέτα σε λίγο βούτυρο και την σερβίρουμε.

Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει στην ομελέτα πατάτες τηγανητές.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr