2 Νοέμβριος 2012, 10:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:44

Σαλπιγγίδης: "Με έχει κουράσει αυτή η μειοψηφία"

  • Σαλπιγγίδης: "Με έχει κουράσει αυτή η μειοψηφία"

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, όπως μεταξύ άλλων για τις αντιδράσεις μερίδας του κόσμου του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπό του, την επιστροφή του στον "Δικέφαλο" από τον Παναθηναϊκό καθώς και τον Ιβάν Σαββίδη.

Για τους συμπαίκτες που ξεχωρίζει: "Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένο. Είναι πάρα πολλοί. Ίσως ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Τσιάρτας, με  τον οποίο αγωνίστηκα για λίγο. Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ένας από αυτούς επίσης, ο Έκι Γκονζάλες πριν τους τραυματισμούς. Πέτυχα τον Έκι στην καλή του εποχή πριν τραυματιστεί. Δυστυχώς ήταν άτυχος και δεν μπόρεσε να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν πριν. Επίσης, ο Σισέ, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Βιερίνια… Πολύ καλοί ποδοσφαιριστές".

Για το γεγονός πως σκοράρει πιο συχνά με την Εθνική Ελλάδας σε σχέση με τον ΠΑΟΚ: "Αν δείτε τα στατιστικά δείχνουν το αντίθετο. Δείχνουν ότι έχω περισσότερα γκολ με τον ΠΑΟΚ και βάσει αγώνων. Με την Εθνική έχω 10 γκολ, ίσως  σας φαίνεται έτσι επειδή ήταν κάπως σημαντικά ενώ και η προβολή της Εθνικής είναι πανελληνία και προβάλλονται πιο πολύ κατά μία έννοια τα γκολ μου.

Καθαρά αγωνιστικά η Εθνική έχει πιο ποιοτικούς παίκτες, ενώ οι ομάδες στην Ελλάδα έχουν πιο ποιοτικούς ξένους ποδοσφαιριστές. Επίσης, το επίπεδο στις Εθνικές είναι υψηλότερο και οι άμυνες είναι πιο ανοιχτές. Υπάρχουν χώροι για τους επιθετικούς.

Αντιθέτως, οι άμυνες στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο κλειστές και είναι πιο δύσκολο. Επίσης, η μετατόπισή μου στα άκρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Ακόμα δεν έχω βρει ρυθμό. Κόντρα στην Κέρκυρα ήταν το πρώτο μου 90λεπτο φέτος. Είχα και κάποιους τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν. Δεν είναι εύκολο να βρεις ρυθμό χωρίς να έχεις 90λεπτα στα πόδια σου".

Πηγή: sport24.gr