2 Νοέμβριος 2012, 07:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:44

Ο Σάντι έφερε χιόνια

  • Ο Σάντι έφερε χιόνια

Με τα φτυάρια στα χέρια συνεχίζουν να είναι οι κάτοικοι στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Δυτικής Βιρτζίνια όπου το πέρασμα της υπερκαταιγίδας «Sandy» προκάλεσε έντονες χιονοπτώσεις.

Ο κυβερνήτης της συγκεκριμένης πολιτείας έχει ήδη ζητήσει από τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Barack Obama, την αποστολή ομοσπονδιακής βοήθειας καθώς σε ορισμένα χωριά και κοινότητες το ύψος του χιονιού φθάνει ακόμα και τα δύο μέτρα. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο video που μετέδωσε το Associated Press οι περισσότεροι κάτοικοι αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία την όλη κατάσταση καθώς ήταν προετοιμασμένοι για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος πέντε ανθρώπων εντός των διοικητικών ορίων της πολιτείας, με περισσότερους από 200.000 ανθρώπους να παραμένουν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας 60χρονος ο οποίος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου καθώς και ένας 65χρονος ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή λόγω ανακοπής καρδιάς. Εκτιμάται ότι οι κάτοικοι σε 28 από τις συνολικά 55 επαρχίες στη Δυτική Βιρτζίνια είδαν τις αυλές τους να έχουν καλυφθεί από τα χιόνια σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πηγή: zougla.gr