2 Νοέμβριος 2012, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:57

Πού θα γίνει το 9ο Παμποντιακό Φεστιβάλ;

  • Πού θα γίνει το 9ο Παμποντιακό Φεστιβάλ;

Το 8ο Παμποντιακό φεστιβάλ ανήκει πια στο παρελθόν και δίνει την σκυτάλη για την οργάνωση του επόμενου. Αλήθεια πόσο συγκινητικό και μεγαλειώδες θα ήταν αν κάποια στιγμή αυτό το Φεστιβάλ γίνονταν στον Πόντο, στα πάτρια εδάφη!

Τι θα συνέβαινε; Πώς θα ένιωθε ο κάθε ένας από εμάς βλέποντας όλους τους χορευτές μας με τα χέρια ψηλά να χορεύουν στα ιερά χώματα των πρόγονων μας; Αυτό λοιπόν προσπαθούν να οργανώσουν από τώρα τα μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος συγκεντρώνοντας υπογραφές έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει σάρκα και οστά αυτό το όνειρο. Μπορείτε λοιπόν και εσείς να αφήσετε το "λιθαράκι" σας και να συνυπογράψετε ώστε να γίνει πραγματικότητα το μεγαλύτερο Παμποντιακό Αντάμωμα στην Τραπεζούντα.

Μια ιδέα που όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Π.Ο.Ε. Γιώργος Γεωργιάδης, γεννήθηκε πριν 3 χρόνια μέσα από συζητήσεις του ίδιου και του αδερφικού του φίλου Mehmet Kucuk στην Τραπεζούντα. Η ιδέα ωρίμασε και ήρθε η ώρα της προετοιμασίας αυτού του ονείρου, ανήμερα της Παναγίας στον Ιστορικό Πόντο. Το 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών έχει ήδη ξεκινήσει...

Ανανέωση 23.02.2013

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ στην Τραπεζούντα κρίθηκε ανέφικτη προς το παρόν από την Παμποντιακή Ομοσπονδία.

Ως εκ τούτου, το 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 2013. Μείνετε ενημερωμένοι από το pontos-news.gr για περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία.

Τμήμα Σύνταξης
Pontos-News.Gr