1 Νοέμβριος 2012, 12:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:44

Τρεις γυναίκες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

  • Τρεις γυναίκες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

Τρεις νεαρές γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση από το ποδοπάτημα του πλήθους κατά τη διάρκεια ανοικτού πάρτυ στην Madrid Arena, δυτικά της Μαδρίτης, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η κίνηση πανικού του πλήθους που κατέληξε στο ποδοπάτημα στο πάρτυ με ηλεκτρονική μουσική στην Madrid Arena ξεκίνησε από την πτώση βεγγαλικού στην αρένα του σταδίου, δήλωσε εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser ότι το πλήθος ποδοπατήθηκε συνωστιζόμενο στην μοναδική ανοικτή έξοδο του χώρου, αφού οι υπόλοιπες ήταν κλειδωμένες.

"Τρία άτομα πέθαναν όταν ποδοπατήθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν, και όπως φαίνεται βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρινίζοντας ότι τα θύματα είναι γυναίκες με χρονολογίες γεννήσεως ανάμεσα στο 1987 και το 1994.

Ο συναγερμός σήμανε στις 04.30 (τοπική ώρα) με τηλεφωνήματα που έκαναν λόγο για ποδοπάτημα στην Madrid Arena, στάδιο το οποίο είχε μετατραπεί σε χώρο για πάρτυ του Χάλογουιν και είναι χωρητικότητας χιλιάδων ατόμων.
Η αστυνομία κατόρθωσε να εκκενώσει το στάδιο στις 07.00 και άρχισε έρευνα.
"Συγκεντρώνουμε μαρτυρίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το περιστατικό φέρνει στη μνήμη την κίνηση πανικού του πλήθους στο μουσικό φεστιβάλ Love Parade στη Γερμανία τον Ιούλιο 2010 που προκάλεσε τον θάνατο 19 ανθρώπων.

Πηγή: newsit.gr