1 Νοέμβριος 2012, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:44

Γερμανία: Στην Ελλάδα ο Θεός δεν είναι πια τσιγκούνης

  • Γερμανία: Στην Ελλάδα ο Θεός δεν είναι πια τσιγκούνης

Με την ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας στην Ελλάδα της κρίσης αποφάσισε να ασχοληθεί η γερμανική εφημερίδα Ziet σε ρεπορτάζ που φιλοξενεί με τίτλο «Ο Θεός δεν είναι πια τσιγκούνης»!

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι πολύ πλούσια αλλά δεν ήταν ποτέ προτεραιότητά της να βοηθάει τους φτωχούς. Τώρα μέσα στην κρίση οι ιερείς ανακαλύπτουν τη φιλευσπλαχνία τους»!

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας γίνεται αναφορά στη μεγάλη προσέλευση των πιστών στον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη για να προσκυνήσουν την εικόνα του Άξιον εστί που έχει έρθει από τον Άθω. «Η ορθόδοξη Εκκλησία έσωσε την Ελλάδα σε δύσκολες εποχές. Φρόντισε για την ελεύθερη συνείδηση των Ελλήνων κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Συνέβαλε στη διαμόρφωση του εθνικού κράτους, παρόλες τις αντιστάσεις, από το 1821. Τι κάνει όμως σήμερα η ορθόδοξη Εκκλησία για να βγάλει τους Έλληνες από τη βαθύτερη κρίση, στην οποία έχουν περιέλθει από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;» διερωτάται ο αρθρογράφος.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης, ότι «η ορθόδοξη εκκλησία είναι πολύ πλούσια. Διαθέτει τεράστιες εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα καθώς και ακίνητα στις καλύτερες περιοχές. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς την αξία της περιουσίας της». Όσον αφορά για το πώς δείχνει την φιλευσπλαχνία της σήμερα αναφέρεται στο παράδειγμα του πατέρα Νικολάου από το χωριό Λιτή στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος όχι μόνο έχει φτιάξει ραδιοφωνικό σταθμό και κέντρο νεότητας αλλά έχει φτιάξει ειδικά τμήματα εκμάθησης αγιογραφίας, μουσικής, υπολογιστών, αλλά και μαθηματικών και ξένων γλωσσών. Μιας και όλα αυτά πλέον πολλές οικογένειες δεν μπορούν να τα πληρώσουν.

Πηγή: defencenet.gr