1 Νοέμβριος 2012, 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:57

Ενας Βέλγος υπουργός από τον… Πόντο

  • Ενας Βέλγος υπουργός από τον… Πόντο

Με πτήση της Ryanair απευθείας από τις Βρυξέλλες έφθασε στις 30 Οκτωβρίου το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ο Υπουργός Τουρισμού της Γαλλόφωνης Ομοσπονδίας (Βρυξέλλες - Βαλλωνία) του Βελγίου κ. Χρήστος Δουλκερίδης για διήμερη επίσκεψη στο Βόλο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Δουλκερίδη ξεκίνησε με περιήγηση στην Πορταριά και τη Μακρυνίτσα αργά το μεσημέρι όπου τον υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Ιωλκού, Πορταριάς και Μακρυνίτσας Γ. Γκουντέλιας και ο δημοτικός σύμβουλος - πρώην Κοινοτάρχης Μακρυνίτσας Γ. Κερασιώτης. Κατά την παραμονή του στη Μακρυνίτσα ο Βέλγος Υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το απόγευμα της άφιξης του ο κ. Δουλκερίδης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη. Στη συνάντηση ήταν ακόμη παρόντες η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν. Οικονόμου και η Πρόεδρος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου και δημοτική σύμβουλος Κερασία Μπαρτζιώκα.

Ο Βέλγος αξιωματούχος που η μητέρα του είναι από τη Ρόδο και ο πατέρας του Πόντιος, από την περιοχή της Πέλλας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ενθουσιασμένος από τη γαστρονομία του Πηλίου και από το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ενώ από την πλευρά της η Πρόεδρος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου, Σούλα Μπαρτζιώκα ζήτησε από τον κ. Δουλκερίδη τη βοήθειά του για τη δρομολόγηση αεροπορικής γραμμής, μία φορά την εβδομάδα, που θα συνδέει απευθείας το Βόλο με τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν από το Δήμο Βόλου χθες 31 Οκτωβρίου το πρόγραμμα του κ. Δουλκερίδη περιελάμβανε μεταξύ άλλων επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και συνάντηση με φορείς του τουρισμού στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου. Επίσης, ξεναγήθηκε στην πόλη από την Πρόεδρο της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ. Μπαρτζιώκα.

Η επίσκεψη του κ. Δουλκερίδη εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Βόλου με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Βελγίου - Λουξεμβούργου και τη διοίκηση του αεροδρομίου «Σαρλερουά», με σκοπό την αξιοποίηση της αεροπορικής σύνδεσης του Βόλου με τις Βρυξέλλες μέσω της εταιρίας Ryanair, για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δυο πλευρών.

Πηγή: taxydromos.gr