1 Νοέμβριος 2012, 07:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:45

Έπιασαν το βαρυποινίτη Μ. Μακρυγιάννη

  • Έπιασαν το βαρυποινίτη Μ. Μακρυγιάννη

Πέντε δολοφονίες έχει στην πλάτη του ο Μ. Μακρυγιάννης και έχει καταδικαστεί τέσσερις φορές ισόβια όμως ... κάποιοι του είχαν δώσει άδεια

Ο κακοποιός ποτέ δεν γύρισε πίσω και επί μήνες ήταν στην κορυφή της λίστας με τους καταζητούμενους...

Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί είχαν φαίνεται πληροφορίες και τελικά κατάφεραν να τον εντοπίσουν σε σπίτι στο Περιστέρι.

Σε μια μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και άνδρες των ΕΚΑΜ οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι και τον συνέλαβαν μαζί με μια γυναίκα, αλλά και δύο ακόμη άτομα.

Τώρα οι αστυνομικοί αναζητούν πιθανά εγκλήματα που έχει κάνει κατά την... απουσία του από τις φυλακές.

Τα έργα και οι ημέρες του βαρυποινίτη

Το πρώτο αίμα

Ο άνθρωπος που έπαιρνε τη μια μετά την άλλη τις άδειες να φύγει απ' τη φυλακή άρχισε τη δολοφονική του δράση το 1985. Σκότωσε έναν σερβιτόρο έξω από ένα μπαρ στα Τρίκαλα.

Το Μακελειό στη “Χρυσή Νύχτα”

Οκτώ χρόνια μετά ο βαρυποινίτης αφαίρεσε άλλες δυο ζωές. Μέσα στο νυχτερινό κέντρο “Χρυσή Νύχτα” στη συμβολή Αχαρνών και Αγίου Μελετίου άφησε στον τόπο τον φίλο του Αντώνη Δημητρόπουλο με τον οποίο διασκέδαζαν μαζί και τον ταμία του μαγαζιού, Στέλιο Χριστοδουλάκη. Από καθαρή τύχη γλίτωσαν δυο θαμώνες που δέχθηκαν την επίθεσή του.

Πυροβόλησε πέντε φορές τη φίλη του και σκότωσε τον φίλο του

Άλλα δυο άτομα του περιβάλλοντός του μπήκαν στο στόχαστρό του και έχασαν τη ζωή τους. Προπαραμονή Χριστουγέννων του 93, μαζί με τον σύντροφο του Κώστα Τέγα πυροβόλήσαν πέντε φορές και τραυμάτισαν σοβαρά τη φίλη του Αγγελική Τσενεμπή. Τη μετέφεραν στο σπίτι του φίλου τους ταχυδρόμου Ηλία Λιάβα, ο οποίος την πήγε στο νοσοκομείο. Λίγο καιρό αργότερα η κοπέλα πέθανε στον Καναδά, ενώ νωρίτερα οι δυο τους είχαν σκοτώσει και τον Λιάβα.

Ακολούθησε μια σειρά ένοπλων επιθέσεων και συνελήφθη μαζί με τον Τέγα στις 20 Δεκεμβρίου 1994, σε σπίτι στη Γαλάζια Ακτή. Νωρίτερα είχε συμμετάσχει σε ένοπλες ληστείες μαζί με τους αδελφούς Παλαιοκώστα, ενώ έχει και άλλες δύο αποδράσεις στο ενεργητικό του.

Πηγή: newsit.gr