31 Οκτώβριος 2012, 09:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:45

Σήκω Ανδρέα να δεις τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

  • Σήκω Ανδρέα να δεις τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Το στρατηγείο του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα  μοιάζει πλέον με εγκαταλελειμμένο κάστρο.

Τα γραφεία της Πάτρας είναι χωρίς ρεύμα και χωρίς τηλέφωνο και με ξεχαρβαλωμένη την αφίσα του Ανδρέα Παπανδρέου. Μετά από όλα αυτά, αναμενόμενη και η παραίτηση του γραμματέα της Νομαρχιακής...

Παραιτήθηκε ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αλεξόπουλος. Γράφει στην επιστολή του:

"Προς

1) Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο,

2) Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη,

Αξιότιμοι σύντροφοι,

Η μακροχρόνια ενασχόληση μου με τα κοινά και η ενεργός συμμετοχή μου στο ΠΑΣΟΚ, εμπνεύστηκαν από τις αρχές και τα ιδεώδη της 3ης του Σεπτέμβρη και σκοπό είχαν την προσφορά μου υπέρ του κοινωνικού συνόλου, βασισμένη στις αξίες της ανιδιοτέλειας, της αξιοπρέπειας, της συνέπειας και της διαφάνειας.
Έτσι πορεύτηκα από το Μάιο του 2008, όπου τα μέλη και οι φίλοι της οργάνωσης μας, με εξέλεξαν στην θέση του Γραμματέα της Ν.Ε.. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, με τους οποίους δώσαμε πολλούς πολιτικούς αγώνες.

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, η παράταξη μας, η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου που τόσα πρόσφερε σε αυτόν τον τόπο, απώλεσε τόσο το κινηματικό της χαρακτήρα όσο και κάθε δεσμό που διατηρούσε με την κοινωνία.

Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται εντονότερα σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες, που επί χρόνια αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της παράταξής μας: Tους αγρότες, τους εργάτες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, την μεσαία αστική τάξη.

Οι αρχές και οι αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη, υποτιμήθηκαν ή -ακόμα χειρότερα- ξεχάστηκαν και αγνοήθηκαν από τις ηγεσίες του κινήματός μας.
Στο όνομα της οικονομικής κρίσης, ξεπεράσαμε ακόμα και τις κόκκινες γραμμές της ιδεολογίας μας, επιδοθήκαμε σε ένα συνεχόμενο ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων, σε μία φοροεπιδρομή που υπαγορεύτηκε από τις απαιτήσεις των δανειστών μας, που σκοπό είχαν την μείωση των δαπανών, την καλυτέρευση των χρηματοοικονομικών δεικτών, την παραμονή στον κλειστό πυρήνα του Ευρώ και της Ευρωζώνης, την ανάπτυξη και την ευημερία.

Παρόλη την δυσπιστία πολλών από εμάς, αρκετοί πειστήκαμε ότι αυτά τα επώδυνα και σκληρά μέτρα έπρεπε να τα στηρίξουμε.
dete.gr

Πηγή: madata.gr