31 Οκτώβριος 2012, 08:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:45

Οι Πόντιοι Σερρών εγκαινίασαν την μονή Τιμίου Προδρόμου

  • Οι Πόντιοι Σερρών εγκαινίασαν την μονή Τιμίου Προδρόμου

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας στην πλατεία του Ακριτοχωρίου, όπου οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους είναι ποντιακής καταγωγής, τον υποδέχτηκαν με άνθη, τραγούδια και χορούς, αναφέρθηκε στην υπόσχεση που του έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας, ότι θα επισκευάσει τους δρόμους που οδηγούν στα τρία ιστορικά μοναστήρια του Πόντου (Παναγία Σουμελά, Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα) και ότι στη συνέχεια θα λάβει μέριμνα και για τα κατεστραμμένα κτίσματα, ώστε, όπως είπε, να "λειτουργούμε και να επανασυνδέμεθα με το ένδοξο παρελθόν της φυλής μας" .

Πρόσθεσε ότι τον επόμενο χρόνο θα επισκεφθεί όλες τις πόλεις δυτικά της Τραπεζούντας, όπου άνθησε ο ελληνισμός και η ορθοδοξία, ως τις «αποφράδες μέρες του '22».

«Είθε το μέλλον να μας επιφυλάσσει καλύτερες ημέρες μέσα στα πλαίσια του εκδημοκρατισμού και της ευρωπαϊκής προοπτικής και πορείας της χώρας, εις την οποία εδρεύει και το Πατριαρχείο μας» πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Την Κυριακή το πρωί (21 Οκτωβτίου 2012), ο κ. Βαρθολομαίος τέλεσε την Πατριαρχική Θεία λειτουργία, παρουσία αγιορειτών πατέρων, στο νέο καθολικό της μονής Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, ολοκληρώνοντας πανηγυρικά τα εγκαίνια του. Το κτίριο είχε θεμελιώσει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, πριν από δώδεκα χρόνια, επισκεπτόμενος την περιοχή.

Gallery