30 Οκτώβριος 2012, 13:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:45

Σαχινίδης: Πλήρη άγνοια δηλώνει για τη λίστα Λαγκάρντ

  • Σαχινίδης: Πλήρη άγνοια δηλώνει για τη λίστα Λαγκάρντ

«Δεν είχα και δεν έχω καμία γνώση για τη λίστα Λαγκάρντ» είπε ο Φίλιππος Σαχινίδης στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Πλήρη άγνοια για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. «Δεν είχα και δεν έχω καμία γνώση για το θέμα της ‘λίστας Λαγκάρντ’. Οι αρμοδιότητες που είχα, όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2012, αφορούσαν το γενικό λογιστήριο του κράτους», είπε ο κ. Σαχινίδης.

Σημειώνεται, ότι την επόμενη Πέμπτη, θα καταθέσει στην επιτροπή και ο νυν υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κάτι το οποίο αποφασίστηκε από την Επιτροπή και με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Στουρνάρας. Η Επιτροπή, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Στουρνάρα, θα συζητήσει και την πρόταση να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή, για να συνεχίσει το έργο της.

Στο μεταξύ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε πρόταση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, ώστε να κληθούν και να καταθέσουν στην Επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους Τάσος Μπάνου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η γραμματέας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, ενώ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης ψήφισε «παρών». Η πρόταση απορρίφθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, καθώς και από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη διαλεύκανση της αλήθειας.

Πηγή: inews.gr