30 Οκτώβριος 2012, 10:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:45

Λογοκρισία και στην ΕΡΤ3

  • Λογοκρισία και στην ΕΡΤ3

Την αντίδραση της ΕΣΗΕΜ-Θ προκάλεσε η απομάκρυνση  δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 από την κάλυψη των εορταστικών εκδηλώσεων το περασμένο τριήμερο.

Η δημοσιογράφος έκανε λόγο για την ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού!

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για πρωτοφανή απαξίωση του ρόλου της δημόσιας τηλεόρασης και για περιφρόνηση του δημοσιογραφικού έργου, ενώ σημείωσε ότι το ρεπορτάζ του συγκεκριμένου δημοσιογράφου ενόχλησε τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιο Λιάτσο.

«Η Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ τιμώρησε με αυτόν τον τρόπο ένα δημοσιογράφο επειδή εκτέλεσε ευσυνείδητα και σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας το καθήκον του: Μετέφερε στους τηλεθεατές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αυτό ακριβώς που συνέβαινε», σημειώνει η ΕΣΗΕΜ – Θ.

Παράλληλα, η Ένωση σημείωσε ότι διερευνά με μεγάλη προσοχή τις συνθήκες υπό τις οποίες δόθηκε αυτή «η καταφανώς αντιδεοντολογική εντολή, αλλά και το πώς αυτή εκτελέστηκε από τους υπεύθυνους της ΕΡΤ3, ώστε να αποδοθούν από τα αρμόδια όργανα της Ένωσης οι ευθύνες σε όποιους αναλογούν».

Επιπλέον, η ΕΣΗΕΜ – Θ πρόσθεσε ότι υπερασπίζεται τον ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την ανεξαρτησία της ΕΡΤ3 από τις επιθέσεις που δέχονται, λέγοντας ότι θεωρεί «απαράδεκτο να υπονομεύονται τα δημόσια ΜΜΕ με τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές από τους ίδιους τους ανθρώπους στους οποίους ανατέθηκε η βαριά ευθύνη να τα διαχειρίζονται».

«Η λογοκρισία σε δημόσιο κανάλι και η τρομοκράτηση συναδέλφων ώστε να απεμπολήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους, να εργάζονται υπό συνθήκες ελευθερίας λόγου, είναι φαινόμενα στα οποία ο δημοσιογραφικός κόσμος θα αντισταθεί σθεναρά».

Πηγή: typosthess.gr