29 Οκτώβριος 2012, 15:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:46

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη του Κ. Βαξεβάνη

  • Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη του Κ. Βαξεβάνη

Για την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη, κατηγορούμενου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σχετικά με τη δημοσιοποίηση καταλόγου που φέρεται να είναι η "λίστα Λαγκάρντ".

Εντός και εκτός της αίθουσας ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι και συνάδελφοι του Κώστα Βαξεβάνη, μέλη της ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ καθώς και βουλευτές.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο ο δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι ήταν καθήκον του να δημοσιοποιήσει την επίμαχη λίστα καθώς, όπως είπε, οτιδήποτε άλλο για έναν δημοσιογράφο είναι "δημόσιες σχέσεις".

Ο Κώστας Βαξεβάνης επανέλαβε ότι επί δύο χρόνια η λίστα παρέμενε αναξιοποίητη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ο κ. Βενιζέλος έχασε στη λεκάνη της τουαλέτας το στικάκι". Επανέλαβε, επίσης, ότι η εισαγγελία δεν κινητοποιήθηκε όταν πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα "Τα Νέα" δημοσιοποίησε λίστα με φορολογικά στοιχεία καλλιτεχνών "που αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα".

Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων του δημοσιογράφου, Χάρη Οικονομόπουλο, η υπεράσπιση ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης καθώς πρόσωπα που αναφέρονται στη δημοσιευθείσα λίστα έχουν δηλώσει πρόθεση να καταθέσουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες, ενώ ο έτερος συνήγορος, Ν. Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι πρόθεσή τους είναι "να μην εγκλωβιστεί η υπόθεση στα στενά όρια του αυτοφώρου και να αναδειχθεί η πολιτική της διάσταση".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ