29 Οκτώβριος 2012, 12:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2016, 11:30

Ρεβίθια με ρύζι και ντομάτα

  • Ρεβίθια με ρύζι και ντομάτα

Μια πολύ νόστιμη ποντιακή συνταγή σας προτείνει το pontos.news-gr για τις μέρες της νηστείας.

Εξίσου εύγευστη είναι και η παραλλαγή της με κριθαράκι. 

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. ρύζι νυχάκι
  • 2 φλ. χυμό ντομάτας
  • 2-3 κ.σ. πελτέ
  • 1-2 πιπερίτσες καυτερές (προαιρετικά)
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα σουρώνουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και ζεστό νερό έως να τα σκεπάσει, και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βράσουν.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, και εάν χρειαστεί ακόμα λίγο ζεστό νερό και το ρύζι ανακατεύοντας τακτικά έως να βράσει το ρύζι και να χυλώσει.