29 Οκτώβριος 2012, 07:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:46

Ιωάννινα: Ισχυρή κακοκαιρία προκαλεί προβήματα σε όλο το νομό

  • Ιωάννινα: Ισχυρή κακοκαιρία προκαλεί προβήματα σε όλο το νομό

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην Ήπειρο, ειδικά όμως στο Νομό Ιωαννίνων η καταιγίδα που έπληξε  την περιοχή με ιδιαίτερη ένταση.

Ενδεικτικό της κακοκαιρίας είναι το ότι η ποσότητα νερού που έπεσε μέσα σε ένα 24ωρο στις περιοχές της Ηπείρου ήταν ίση με την βροχή που συνήθως πέφτει σε ένα μήνα! Σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες πλημμύρισαν στα Ιωάννινα, το επαρχιακό οδικό δίκτυο κόπηκε σε πολλά σημεία, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, όπου το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο.

Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 50 κλήσεις για άντληση υδάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ πλημμύρες έχουν σημειωθεί στα χωριά Χαροκόπι και Βασιλική, καθώς και στις περιοχές Λασπότοπος και Βοτανικός.Μάλιστα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης ματαιώθηκε η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, ύπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και διακόπηκε για περίπου 50 λεπτά ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος για την Super League.Αναλυτικά σε ότι αφορά τους περιφερειακούς δήμους του Νομού Ιωαννίνων,τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στον Δήμο Ζαγορίου.

Στο Γρεβενίτι ένα σπίτι κινδυνεύει ενώ νωρίτερα κατέπεσε κτηνοτροφική μονάδα η οποία καταπλάκωσε τα ζώα που υπήρχαν μέσα. Η στέγη της δεν άντεξε την ορμή του νερού με αποτέλεσμα να καταρρεύσει!!!Στο Δήμο Ζαγορίου προβλήματα υπάρχουν ακόμη, ειδικά λόγω των καταπτώσεων στην Ιτέα,την Πέτρα και το Τρίστενο, όπου και έπεσαν περισσότερα από 200 λίτρα νερό ανά m²!!!

Στην Κόνιτσα μεγάλες καταπτώσεις έχουν σημειωθεί στον Πύργο, την Πουρνιά, την Φούρκα και την Αγία Παρασκευή.Στο Δήμο Τζουμέρκων τα προβλήματα είναι μεγάλα και οφείλονται κυρίως σε καταπτώσεις. Τα σημαντικότερα καταγράφονται στο Συρράκο, τους Καλαρύτες, το Ματσούκι και το Αμπελοχώρι.

Στο Δήμο Δωδώνης, έχει διακοπεί ο δρόμος προς την Έλαφο εξ αιτίας κατάπτωσης που σημειώθηκε. Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζει το Μέτσοβο,εξαιτίας μιας σημαντικής βλάβης στο υδραγωγείο στην περιοχή "Περιτώρα" στους πρόποδες του Μαυροβουνίου.

Προβλήματα καταπτώσεων, ιδιαίτερα έντονα, καταγράφονται στη Μηλιά Μετσόβου,όπου πλημμύρισαν δύο καταστήματα από υπερχείλιση του ποταμού.Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της Μηλιάς είναι πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια όπου το ποτάμι γίνεται τόσο ορμητικό με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την παραποτάμια ζώνη.Στο Δήμο Ζίτσας, προβλήματα σημειώνονται στην Βουνοπλαγιά και τους Αγίους Ανάργυρους όπου πλημμύρισαν σπίτια.

Πηγή: epirusgate