29 Οκτώβριος 2012, 07:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:46

Γ. Στουρνάρας: Σκληρή διαπραγμάτευση για τα εργασιακά

  • Γ. Στουρνάρας: Σκληρή διαπραγμάτευση για τα εργασιακά

Μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν οι προαπαιτούμενες δράσεις και οι λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι: "Θα διαπραγματευτούμε έως την τελευταία στιγμή, για τα εργασιακά"

Βγαίνοντας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: "Τελειώσαμε τον συντονισμό για τα προαπαιτούμενα. Όσον αφορά στο εργασιακό η τρόικα ήταν αρνητική και για το επίδομα γάμου και για την επεκτασιμότητα της σύμβασης. Για το μεν πρώτο λέει ότι είναι κάτι που έχει ψηφιστεί ενώ το δεύτερο δεν ισχύει σε κανένα μέρος του κόσμου. Η τρόικα αρνήθηκε και την κύρωση από την βουλή των ιδιωτικοποιήσεων και  σωστά, κατά την άποψή μου, αφού δεν θα ερχόταν κανένας επενδυτής αν έπρεπε η κάθε ιδιωτικοποίηση να περάσει από την Βουλή".

"Έγινε γενική συζήτηση για τα προαπατούμενα, πάνε όλα καλά και σύντομα εντός των προσεχών ημέρων θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στην Βουλή". Δήλωσε  λίγο νωρίτερα, ο κ. Λυκουρέντζος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, εντός των προσεχών ημέρων τα αρμόδια υπουργεία θα αποστείλουν τις ρυθμίσεις στην γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Νοεμβρίου. Θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 του μήνα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει το σύνολο των ρυθμίσεων σε ένα άρθρο.

Στις 31 Οκτωβρίου, θα κατατεθεί στη βουλή ο προϋπολογισμός που περιλαμβάνει και το τμήμα των 13,5 δισ. που αφορά το 2013. Οι διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί για να αποφασίσει το eurogroup στις 12 Νοεμβρίου την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. και μέχρι τις 16 Νοεμβρίου τα ποσά να έχουν  μπει στο λογαριασμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ