28 Οκτώβριος 2012, 10:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:46

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη λόγω περέλασης

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη λόγω περέλασης

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν και εφέτος οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Από τα ξημερώματα και μέχρι τη λήξη των εκδηλώσεων θα ισχύουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και της Αθήνας.

Το βλέμμα της Αστυνομίας είναι στραμμένο στη Θεσσαλονίκη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ζήτησε από την ηγεσία της Αστυνομίας να τηρηθεί η νομιμότητα και σε καμία περίπτωση να μην επαναληφθούν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης εικόνες όπως οι περυσινές, όπου αποδοκιμάστηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο τότε υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθηθεί το σχέδιο που εφάρμοσε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και έτσι θεατές θα υπάρχουν μόνον δυτικά από την εξέδρα των επισήμων και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από αυτήν.

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας σήμερα, ενώ η προσέγγιση στην εξέδρα των επισήμων θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις.

Επίσης θα γίνουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου που περιλαμβάνουν σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους που θα γίνουν παρελάσεις. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίσει από τις 10.00, ενώ από τις 6.00 το πρωί θα απαγορεύεται σε αυτούς τους δρόμους η στάση και η στάθμευση οχημάτων.

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός από τις 8 το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικό Μετρό, το κλείσιμο του σταθμού, πραγματοποιείται κατ' εντολή της Αστυνομίας.

Επίσης, μεγάλη αναμένεται η κινητοποίηση της Αστυνομίας και στην επαρχία, όπου θα κάνουν την εμφάνισή τους εκπρόσωποι της Πολιτείας. Σε μικρότερη κλίμακα, αλλά σε «στενό κλοιό» θα κινηθούν εκεί οι αστυνομικοί.

Πηγή: blog.gr