27 Οκτώβριος 2012, 10:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:46

Σταυρέτ’κα 2012 στην Θέρμη

  • Σταυρέτ’κα 2012 στην Θέρμη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» Δήμου Θέρμης διοργάνωσε τριήμερες εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και ακολούθησε η περιφορά της Σεπτής εικόνας.

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με την καλεσμένη ελληνοσουηδική χορωδία «Ορφέας» στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης. Η εκδήλωση έγινε μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου του πολιτιστικού κέντρου Θέρμης. Η πολυφωνική ελληνοσουηδική Χορωδία «Ορφέας» ταξίδεψε τους καλεσμένους με τραγούδια σταθμούς για το ελληνικό τραγούδι ερμηνεύοντας τραγούδια  γνωστών συνθετών όπως του Κουγιουμτζίδη, του Χατζηδάκη και του Θεοδωράκη. Για πάνω από μία ώρα οι καλεσμένοι απόλαυσαν τραγούδια ερμηνευμένα από Έλληνες και Σουηδούς, που κατάφεραν εκεί στη μακρινή Σουηδία να κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα του ελληνισμού. Στο τέλος της επιτυχημένης εκδήλωσης η πρόεδρος της χορωδίας «Ορφέας» συγκινημένη ευχαρίστησε το Σωματείο Παναγία Σουμελά Θέρμης για την πρόσκλησή του και τη δυνατότητα που δόθηκε στα μέλη της χορωδίας να φτιάξουν μια γέφυρα φιλίας και επικοινωνίας με την πατρίδα.

Τέλος, δυστυχώς, λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε το μεγάλο ποντιακό γλέντι που είχε προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτέμβρη. Τηρώντας όμως την παράδοση πραγματοποιήθηκε ένα γλέντι στις 30/9 στο παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" ΘΕΡΜΗΣ
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου