26 Οκτώβριος 2012, 14:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2016, 12:16

Πλιγούρι Τραπεζούντας

  • Πλιγούρι Τραπεζούντας

Άλλη μια συνταγή με πλιγούρι από την αξέχαστη πατρίδα σάς παρουσιάζει το pontos-news.gr.

ΥΛΙΚΑ
  • 2,5 ποτήρια νερού πλιγούρι
  • ½ κιλό κρεμμύδια
  • 400 γρ. ντομάτες
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • ½ ποτήρι ζωμό κρέατος
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το πλιγούρι.
  2. Σε κατσαρόλα καίμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  3. Κατόπιν ρίχνουμε το πλιγούρι και το καβουρντίζουμε.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες πολτοποιημένες, το αλατοπίπερο και το ζωμό κρέατος, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε για περίπου 15΄, μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι τα υγρά του.
  • Από το Εδεσματολόγιον του Πόντου, της Έφης Γρηγοριάδου