26 Οκτώβριος 2012, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:47

Παρουσίαση του βιβλίου Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;

  • Παρουσίαση του βιβλίου Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;

Το βιβλίο Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι; (εκδόσεις Λιβάνη) του επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου και υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας επί υπηρεσιακής κυβερνήσεως Παναγιώτη Πικραμμένου παρουσιάσθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Παλαιάς Βουλής.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από τη θητεία του στη γειτονική χώρα ως ακολούθου Αμυνας που τον οδήγησαν στη συγγραφή του έργου του, ενώ σχολιάζοντας τα περί «πραξικοπήματος που δεν έγινε» αρκέστηκε να επαναλάβει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι αφοσιωμένοι στο Σύνταγμα και εάν κάτι παραβαίνει τις εντολές του δεν θα τις εκτελέσουν.

Επίσης ο κ. Φράγκος επανέλαβε ότι δεν μπορείς να παίζεις με τα θέματα της άμυνας και ότι δύσκολα ανακτάται έδαφος που έχει χαθεί και για το λόγο αυτό στη διάρκεια της θητείας του ως Αρχηγού και υπηρεσιακού υπουργού ήταν υπέρ της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην προσωπικότητα του συγγραφέα αναφέρθηκαν η Λιάνα Κανέλλη, η Σοφία Βούλτεψη, ο Γιώργος Λιάνης και οι καθηγητές Κώστας Μάζης και Κώστας Φωτιάδης. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Μανώλης Γλέζος, βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Πηγή: in.gr