26 Οκτώβριος 2012, 07:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:47

Σόιμπλε: "Lehman Brothers θα κατέληγε η Ελλάδα"

  • Γερμανοί κατά Σόιμπλε: Στην Ελλάδα πεθαίνουν, η λιτότητα είναι καταστροφή

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε, κατέληξε στην διαπίστωση ότι οι αντιδράσεις των πολιτών σε Ελλάδα αλλά εσχάτως και στην Ισπανία, απέναντι στα επώδυνα οικονομικά μέτρα και στις μεταρρυθμίσεις που υφίστανται είναι μεν αναμενόμενες, αλλά σταδιακά θα αμβλυνθούν, όταν όλοι θα διαπιστώσουν την αναγκαιότητά τους

Ο Σόιμπλε μάλιστα, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «DieZeit», δεν δίστασε να δηλώσει πως ακόμα και οι ευρωσκεπτικιστές στο εσωτερικό της Γερμανίας, ακόμα και στον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο, κατανοούν σταδιακά την αναγκαιότητα στήριξης των ασθενέστερων οικονομικά κρατών της Ευρωζώνης.

Χρησιμοποίησε μάλιστα το παράδειγμα της Ελλάδας, λέγοντας πως αν αφηνόταν αβοήθητη θα κατέληγε να μεταβληθεί σε Lehman Brothers της Ευρώπης!

Ο κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε πως στην Ελλάδα και στην Ισπανία υπάρχουν ακόμα πολλές αντιδράσεις εναντίον των απαιτήσεων των Βρυξελλών για λιτότητα, αλλά και στην Γερμανία δε εναντίον της υιοθέτησης – και της χρηματοδότησης από κεφάλαια Γερμανών φορολογουμένων – του μηχανισμού στήριξης (ESM). 

Αλλά κατέληξε λέγοντας πως « κάθε φορά που η πλειοψηφία αναγνωρίζει, τι είναι αυτό που διακινδυνεύεται, είναι πρόθυμη να κάνει κάτι γι’ αυτό».

Πηγή: newsbomb.gr