26 Οκτώβριος 2012, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:47

Β. Κορέα: Εκτελέσθηκε επειδή δεν θρηνούσε

  • Β. Κορέα: Εκτελέσθηκε επειδή δεν θρηνούσε

Ένα παραπάνω ποτηράκι που ήπιε κατά την επίσημη περίοδο πένθους για τον πρώην ηγέτη της Βορείου Κορέας Kim Jong-il φαίνεται πως στοίχισε πολύ ακριβά στον πρώην υφυπουργό Άμυνας της χώρας, ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια εκτελέστηκε!

Η εκτέλεση του Kim Chol αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα των εκκαθαρίσεων μελών του στρατού ή του κόμματος της Βόρειας Κορέας, που θεωρήθηκε ότι απειλούσαν το νέο καθεστώς.

Μέχρι στιγμής φέτος, 14 ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν πέσει θύματα εκκαθαρίσεων, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας που διαθέτει ο Yoon Sang-hyun, μέλος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων, εμπορίου και ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Μεταξύ αυτών που έχουν χάσει την εύνοια του καθεστώτος είναι ο επικεφαλής του στρατού Ri Yong-ho και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Βόρειας Κορέας Ri Kwang-gon.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πράξεις αυτές του Kim Jong-un αποσκοπού στην εδραίωση της δύναμής του και στην αποτροπή οποιασδήποτε κριτικής αναφορικά με το νεαρό της ηλικίας του και την απειρία του.

Πηγή: opinionpost.gr