25 Οκτώβριος 2012, 19:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:47

Οι Έλληνες μετακινούνται στα Βαλκάνια για να ζεσταθούν

  • Οι Έλληνες μετακινούνται στα Βαλκάνια για να ζεσταθούν

Όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων για να επωφεληθούν από το χαμηλότερο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης διότι με τις μεγάλες αυξήσεις φόρων στην Ελλάδα  τα έξοδα του νοικοκυριού συνεχώς αυξάνονται. Οι Έλληνες που ζουν στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, ιδιαίτερα οι Μακεδόνες και οι Θρακιώτες, ταξιδεύουν εδώ και χρόνια στη Βουλγαρία και τα Σκόπια για να αγοράσουν φθηνότερα προϊόντα πετρελαίου ή για να παραμείνουν εκεί για το χειμώνα.

Με τις τιμές στην Ελλάδα να καλπάζουν, περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να μεταναστεύσουν, είτε προσωρινά είτε οριστικά, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το πετρέλαιο θέρμανσης και οι χειμώνες στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι συχνά τσουχτεροί και επικίνδυνοι για άτομα με προβλήματα υγείας και για ηλικιωμένους.

Οι Ελληνικές εφημερίδες σημειώνουν  την τάση της εποχής και τονίζουν ότι το κόστος ζωής σε ορισμένες άλλες Βαλκανικές χώρες είναι πολύ χαμηλό (περίπου 100 ευρώ ανά μήνα), συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης.

Επιμέλεια: Κάλλη Α.