25 Οκτώβριος 2012, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:47

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

  • Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή θα γίνει στην Θεσσαλονίκη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η πόλη θα μετατραπεί σε φρούριο προκειμένου να μην επαναληφθεί η εικόνα του 2011, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε.

Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα θα ακολουθήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη έκταση «νεκρής ζώνης» όπου οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση.

Διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα και περίπου  2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετά πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού θα κάνουν περιπολίες.

Κιγκλιδώματα θα τοποθετηθούν καθώς και αυστηροί ελέγχους ταυτότητας θα γίνονται για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά και προληπτικές προσαγωγές.

Όπως στη Θεσσαλονίκη, έτσι και στην Αθήνα η παρέλαση θα κρατήσει πολύ λίγη ώρα.

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας και στην Αθήνα είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση, χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο χώρο απέναντι από τους επισήμους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ