25 Οκτώβριος 2012, 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2016, 10:39

Σμυρναίικα σουτζουκάκια

  • Σμυρναίικα σουτζουκάκια

Τα αυθεντικά σμυρναίικα σουτζουκάκια δεν έχουν το ψήσιμο στο φούρνο ως τρόπο μαγειρέματος αλλά την κατσαρόλα, και παραδοσιακά τον ταβά, και έχουν μπόλικο κύμινο. Άλλωστε όταν μαγειρεύουμε ανατολίτικη κουζίνα ποτέ δεν τσιγκουνευόμαστε τα μπαχαρικά, αλλιώς δεν είναι παραδοσιακή.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κιμά (½ κιλό χοιρινό, ½ κιλό μοσχαρίσιο)
  • ½ ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο καλά σε νερό
  • 1½ κ.γ. κύμινο
  • πιπέρι, ρίγανη, αλάτι, ζάχαρη
  • σάλτσα από φρέσκια ντομάτα
  • 1 κουτάλα ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον ζυμώνουμε με το ψωμί που έχουμε στραγγίσει καλά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Με την παλάμη μας πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε να πάρουν απλώς χρώμα και να σφίξουν λίγο.
  3. Στο ίδιο λάδι βάζουμε τη σάλτσα, λίγο αλάτι, λίγο ακόμα πιπέρι, κύμινο και ρίγανη, και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30-35΄, να μείνουν με ζουμάκι και να χυλώσει η σάλτσα όταν κρυώσουν.

Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι ή με τηγανητές πατάτες.