25 Οκτώβριος 2012, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:47

Πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη Ποντιακών Ομοσπονδιών & φορέων

  • Πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη Ποντιακών Ομοσπονδιών & φορέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.Σ.ΠΕ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012.Τηλ. 6983 337 296email.info@moisiadis.gr

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στις 20-10-2012 ,στα γραφεία του Σωματείου Παναγία Σουμελά, η προγραμματισμένη συνδιάσκεψη Ποντιακών Ομοσπονδιών, φορέων ,πρ. προέδρων και στελεχών δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων, με θέμα. «Εκτίμηση της σημερινής οργανωτικής θέσης του οργανωμένου Ποντιακού χώρου και αναζήτηση τρόπων για την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους τους, για οργάνωση και έκφρασή σε τριτοβάθμιο παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από ένα ενιαίο Ποντιακό φορέα.»

Στην συνάντηση αυτή, που διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες, το σύνολο των συμμετασχόντων ,στις τοποθετήσεις τους διαπίστωσαν, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουν οι συμπατριώτες μας σε όλη τη χώρα, τον αδικαιολόγητο όσο και καταστροφικό πολυκερματισμό του οργανωμένου ποντιακού χώρου, καταδεικνύοντας ως υπαίτιους όσους πρωτοστάτησαν με τις ενέργειές τους τα τελευταία χρόνια στη διάσπαση του. Ενώ εξέφρασαν την ανάγκη συστράτευσης σε αυτήν την πρωτοβουλία, όλων όσων επιθυμούν την ενότητα του Ποντιακού χώρου, για τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότησή του.

Στη συνδιάσκεψη αυτή Πρόεδροι , εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Σωματείων και οι προσωπικότητες που συμμετείχαν ,ύστερα από πρόσκληση του ΠΑ.Σ.Π.Ε. ,που κρίθηκε επιβεβλημένη, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την αποχώρηση της πλειοψηφίας των Ομοσπονδιών από το ΔΙΣΥΠΕ, σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο μέχρι πρότινος πρόεδρός του, κ. Ιβάν Σαββίδης, που κλήθηκε και συμμετείχε στις εργασίες που συνεχίστηκαν και στις 21 -10 ,διαπίστωσαν και αποφάσισαν.

Την ανάγκη άμεσης ανασύστασης και επαναδραστηριοποίησής τριτοβάθμιου Ποντιακού παγκοσμίου οργάνου.

Την πραγματοποίηση στις 24-11-2012 συνδιάσκεψης για την διερεύνηση των δυνατοτήτων τροποποίησης η αλλαγής του υπάρχοντος καταστατικού του ΠΑΣΠΕ ή την υιοθέτηση άλλης άποψης, ώστε να υπάρξει ένα δημοκρατικό, κοινά αποδεκτό από όλους που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτό ,καταστατικό.

Την σύγκληση οργανωτικού συνεδρίου ,για την υλοποίηση της διαδικασίας τροποποίησης, η έγκρισης δημιουργίας νέου καταστατικού, για την ανασυγκρότηση του τριτοβάθμιου οργάνου.

Δηλώνουν αμέριστη συμπαράσταση στα Δ. Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων για την εξαιρετική δουλειά που επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν, στην προώθηση των ποντιακών θεμάτων. Συγχαίρουν τους νέους και τις νέες σε όλο τον κόσμο που συμμετέχουν μέσα από πολιτιστικές όσο και αγωνιστικές πρωτοβουλίες των φορέων τους , στα δρώμενα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Καταδικάζουν όσους με ενέργειες οι δηλώσεις τους επιχειρούν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία αυτών των εκδηλώσεων, η ακόμα και να εκμεταλλευτούν προς ίδιον όφελος τις εκδηλώσεις καθώς και την αυθόρμητη συμμετοχή χιλιάδων παιδιών και συμπατριωτών μας σε αυτές.

Στηρίζουν το Ιερό Προσκύνημα της «Παναγίας Σουμελά» που όλα αυτά τα χρόνια καθιερώθηκε στην συνείδηση των όπου γης Ποντίων, ως αμφικτιονία του Ποντιακού Ελληνισμού και μας ενώνει όλους, Ποντίους και φιλοποντίους.

Στην συνδιάσκεψη συμμετείχαν οι παρακάτω εκπρόσωποι φορέων.

Αντωνιάδης Κων/τίνος. Πρόεδρος Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακ. Σωματείων.

Αποστολίδης Χαράλαμπος. Πρόεδρος Πανελ. Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.

Καλπαζίδης Σέργιος. Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Π.(.Παλινοστούντων)

Τσιτλήδης Φώτιος. Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελλήνων Γεωργίας.

Ματσουκάτοφ Γεώργιος. Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελλήνων Λιθουανίας.

Ιορδανίδης Κυριάκος. Σύμβουλος Ιβάν Σαββίδη, πρ. Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Π.Ε.

Αποστολίδης Θεοχάρης.πρ. Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Π.Ε.

Τανιμανίδης Στέφανος. Πρ. Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Π.Ε.

Τσακιρίδης Χαράλαμπος. Γεν. Γραμματέας ΠΑ.Σ.Π.Ε.

Τανιμανίδης Γιώργος.. Πρόεδρος ,Ε΄ Παγκόσμιου Ποντιακού Συνεδρίου. Οι εκπρόσωποι ομοσπονδιών και σωματείων, Σαχινίδου Χριστίνα, Σαββίδου Βικτωρία,., Κεσοπούλου Ειρήνη, Κυριακίδης Γιώργος, Ιωακειμίδης Κώστας, Τσεπίδης Αχιλλέας, Φωτιάδης Θεόδωρος, Αρζουμανίδης Ισαάκ, Μορουζίδης Ιωάννης, Ταξίδης Στάθης, Τσομίδης Στάθης, Κιτικίδης Αλέξανδρος, Καρυπίδης Γιάννης,Τσακαλίδης Ηρακλής. Ενώ επιστολές συμπαράστασης απέστειλαν οι πρ. Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ποντίων Η.Π.Α. ΚΑΝΑΔΑ. Π. Σταυριανίδης, Ν. Κοτσαμποικίδης, Κ. Κοτσαλίδης, των Σωματείων Αυστρίας,Ρ. Μαρκοπούλου, Νοτ.Αφρικής Ζηγκιριάδης Λευτέρης.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΠΕ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ . ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΗΛ: 6983 337 296 E-MAIL: info@moisiadis.gr