25 Οκτώβριος 2012, 08:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:47

Συνελήφθη η γυναίκα - αράχνη

  • Συνελήφθη η γυναίκα - αράχνη

Το χρυσό κόλπο που έστησε της απέφερε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ. Εξαπάτησε εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες και οδηγήθηκε στις φυλακές με 600 μηνύσεις εναντίον της. Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας τις άγνωστες πτυχές από τη δράση της 39χρονης γυναίκας-αράχνη που μέσα σε τέσσερα χρόνια είχε απλώσει τον ιστό της σε όλη την Ελλάδα.

Τα θύματά της, αλλά και οι διωκτικές αρχές μιλούν για ένα σατανικό μυαλό. Για μια διαβολογυναίκα που προκειμένου να φέρει εις πέρας τα σχέδιά της δεν δίσταζε να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο. Οταν κάποιοι ζητούσαν πίσω τα χρήματα που τους είχε αποσπάσει ή της ανέφεραν ότι θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, τότε εκείνη στρατολογούσε μπράβους, οι οποίοι τους απειλούσαν για τη ζωή των παιδιών τους. Στα δίχτυα της προσπάθησε να μπλέξει και ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια της showbiz, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη Ζέτα Μακρυπούλια, καθώς ήθελε να τους πουλήσει μια βίλα στην περιοχή της Αχαΐας. Ομως, οι δύο σταρ αντελήφθησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έτσι δεν προχώρησε η υπόθεση.

Από το 2008 μέχρι και πριν από λίγες μέρες, όταν συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας στο σπίτι της στο Χαϊδάρι ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, είχε μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή όλων όσοι είχαν την ατυχία να πέσουν στον ιστό της αφού οι περισσότεροι για την αγορά ενός σπιτιού ή ενός καλού αυτοκινήτου σε οικονομική τιμή κλίθηκαν να της εμπιστευθούν ακόμη και τις τελευταίες τους οικονομίες. Η γυναίκα-αράχνη, της οποίας η «Espresso» παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες κατά την προσαγωγή της στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, ακούει στο όνομα Γεωργία Γεωργιοπούλου ή Γωγώ, όπως συχνά συστηνόταν στα θύματά της.

Από την περασμένη εβδομάδα κρατείται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ύστερα από ομόφωνη απόφαση των εισαγγελικών αρχών, στις οποοίες κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την παράνομη δράση της. Εναντίον της 39χρονης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Κορίνθου για απάτη, αφού ένα από τα τελευταία της θύματα αποφάσισε να δώσει τέλος στο μαρτύριο στο οποίο το είχε υποβάλει εκείνη να ζει. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της αστυνομίας η Γεωργία Γεωργιοπούλου εξαπατούσε τα θύματά της από το 2008 με την ίδια μέθοδο. Η πλειοψηφία των μηνύσεων έχει υποβληθεί στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, ενώ παρόμοια είναι και εκείνη του ατόμου στην Κόρινθο, για την οποία είχε εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης.

Η αρχή του τέλους για την αδίστακτη απατεώνισσα

Η αντίστροφη μέτρηση για τη γυναίκα που συστηνόταν ως πληρεξούσιος δικηγόρος στα κατασχεμένα της Εθνικής Τράπεζας ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από συνεχή πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Espresso», στην οποία θύματα της 39χρονης απατεώνισσας με επώνυμες καταγγελίες τους εξιστορούσαν τον τρόπο με τον οποίο η γυναίκα αυτή είχε καταφέρει όχι μόνο να βάλει στο χέρι τις περιουσίες τους, αλλά και να τους απειλεί ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή προκειμένου να μην κινηθούν δικαστικά εναντίον της. Το απόστημα όμως που είχε δημιουργήσει γύρω της έσπασε γρήγορα αφού εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που ξεπέρασαν τις φοβίες τους και επικοινώνησαν τόσο με τη μεσίτρια Πολυξένη Λούπα που πρώτη κατήγγειλε το γεγονός, όσο και με τη δικηγόρο της Βασιλική Δρομάζου.

«Μετά τη σύλληψή της όλοι όσοι υποφέραμε εξαιτίας της αισθανόμαστε δικαιωμένοι» λέει στην «Espresso» η Πολυξένη Λούπα που γνώρισε την 39χρονη γυναίκα-αράχνη όταν εκείνη την επισκέφτηκε στο μεσιτικό γραφείο που διατηρεί στην περιοχή του Κορυδαλλού. «Από το πρώτο κιόλας δημοσίευμα επικοινώνησαν μαζί μου εκατοντάδες θύματά της απ’ όλη σχεδόν τη χώρα. Είναι απίστευτος ο τρόπος που κατάφερε αυτή η απατεώνισσα να μπλέξει τόσο κόσμο στα δίχτυα της. Σε όλους μάλιστα έλεγε την ίδια ακριβώς ιστορία, ότι ήταν πληρεξούσια δικηγόρος της Εθνικής Τράπεζας και ότι εργαζόταν στο τμήμα με τα κατασχεθέντα είδη που τα πωλούσε σε τιμής ευκαιρίας. Η ταρίφα που ζητούσε κάθε φορά για προκαταβολή ήταν τα 60.000 ευρώ, ενώ από πολλούς κατάφερε να αποσπάσει μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, ακόμη και πάνω από 150.000 ευρώ» συνεχίζει η Πολυξένη Λούπα.

Πανάκριβα αυτοκίνητα, υπερπολυτελή σπίτια, αλλά και πασίγνωστα μαγαζιά, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι σήμερα στέκια της νεολαίας, πωλούσε η Γεωργία Γεωργιοπούλου σε όποιον ενδιαφερόταν για επενδύσεις. «Εκμεταλλευόταν ανθρώπινες ψυχές. Εστειλε απλούς ανθρώπους ένα βήμα πριν από τον θάνατο, ενώ ακόμη και σήμερα κάποιοι πληρώνουν τα σπασμένα εξαιτίας της αφού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι» συμπληρώνει η κ. Λούπα.

Ακόμη φοβούνται τα θύματά της!

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Βασιλική Δρομάζου, ακόμη υπάρχουν θύματα που αρνούνται να καταθέσουν μήνυση εναντίον της καθώς φοβούνται για τη ζωή τόσο τη δική τους όσο και των αγαπημένων τους προσώπων.
 
«Οταν ξεκινήσαμε την έρευνα, αρχικά νομίζαμε ότι είχαμε να κάνουμε με μια υπόθεση που αφορούσε σε τοπικό επίπεδο την πελάτισσά μου και όσα θύματα κατάφερε να γνωρίσει μέσω εκείνης. Τελικά, ανακαλύψαμε ότι η γυναίκα αυτή ήταν ένα “τέρας” που είχε μπλέξει στον χορό της όλη την Ελλάδα. Μας τηλεφωνούν θύματα που δεν της έχουν κάνει μήνυση ακόμη και που ετοιμάζουν τώρα τη δράση τους. Εμείς μόνο, γνωρίζουμε για 603 μηνύσεις που εκκρεμούν εναντίον της. Πολύ φοβάμαι ότι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε θα αποκαλυφθούν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και σύντομα μάλιστα».
 
Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2008 η γυναίκα-αράχνη είχε συλληφθεί ξανά για παρόμοια εγκλήματα και σε βάρος της επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της προσωρινής κράτησης. Μετά την αποφυλάκισή της τον Απρίλιο του 2009 και την τροποποίηση των περιοριστικών όρων, εξακολούθησε με την ίδια μεθοδολογία να εξαπατά πολίτες, μέχρι και τις 20 Μαρτίου του 2012.

Πηγή: espressonews.gr