25 Οκτώβριος 2012, 07:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:47

Φ. Κουβέλης: Αδύνατο να ψηφίσω τα εργασιακά

  • Σήμερα η εκλογή προέδρου στη ΔΗΜΑΡ
    Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης

Ανυποχώρητος και σταθερός στην άρνησή του φαίνεται να παραμένει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Η στάση του κ. Κουβέλη παραμένει η ίδια παρά τις σχετικές βελτιώσεις που μάλλον έχει δεχτεί η τρόικα.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος συνεδρίασε την Τετάρτη το βράδυ, με αντικείμενο τις επόμενες κινήσεις του κόμματος.

Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με το επιτελείο του πρωθυπουργού αλλά και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ πιστεύει πως έχει επέλθει κάποια πρόοδος, εντούτοις,  η θέση της ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή να μην ψηφίσει τα εργασιακά.

Επιπλέον, όπως γίνεται γνωστό από την Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, όσο και με τον κ. Κουβέλη, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται να ανέφερε στον κ. Βενιζέλο ότι η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ είναι αδύνατο να ψηφίσει τα εργασιακά.

Άφησε, πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανοιχτή κάποια χαραμάδα να τα ψηφίσει, σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω βελτίωση.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τη συνομιλία του με τον κ. Κουβέλη.

Και οι δύο άντρες συμφώνησαν να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, είχε προηγηθεί επικοινωνία του κ.Σταμάτη με το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη, οπότε και ενημερώθηκε το κόμμα του κ. Κουβέλη για τις νέες προτάσεις στα εργασιακά.

Πάντως, για να είμαστε ακριβείς, η τρόικα φέρεται να μην συζητά περαιτέρω βελτιώσεις σε αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί για τις αποζημιώσεις απόλυσης και το βασικό μισθό.

H τρόικα, σημείωναν κυβερνητικές πηγές, θα αναφέρει ότι υπάρχει "διαφωνία" έστω και για ένα σημείο, με ορατό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει η διαδικασία για την εκταμίευση της δόσης.

Πηγή: news247.gr