25 Οκτώβριος 2012, 07:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:47

Απεργούν οι Τραπεζικοί σήμερα

  • Παράταση μέχρι 15 Μαΐου για την προστασία των κόκκινων δανείων

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη για να εκτιμήσει την κατάσταση αποφάσισε, ενόψει και της συνέχισης της συζήτησης στη Βουλή την Πέμπτη, να κηρύξει νέα 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σήμερα 25 Οκτωβρίου, σε όλες τις τράπεζες απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ζήτησε από όλα τα κόμματα της Βουλής αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων με επικεφαλής το προεδρείο της ΟΤΟΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, με αφορμή την 24ωρη απεργία της Τετάρτης, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ, δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν το δίκιο του αγώνα της ΟΤΟΕ, και απαίτησαν, ήδη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου την απόσυρση της τροπολογίας και σε περίπτωση επιμονής της κυβέρνησης, θα την καταψηφίσουν.

Η ΝΔ, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, δεν πήρε θέση, ζήτησε από την ΟΤΟΕ περισσότερη ενημέρωση και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα απόσυρσης της τροπολογίας.

Πηγή: newsnow.gr