24 Οκτώβριος 2012, 14:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:47

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απαντάει σε Μπουτάρη- Καράογλου

  • Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απαντάει σε Μπουτάρη- Καράογλου

Θέση σχετικά με την αντιπαράθεση Μπουτάρη- Καράογλου για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης πήρε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση...

"Δηλαδή ό,τι αφορά  το Έθνος και την Ελλάδα είναι περιττό; Είναι προφανές ότι κάποιοι σ’ αυτή την πόλη ενοχλούνται από την ιστορική ελληνικότητά της. Είναι οι ίδιοι που επιμένουν για τη διοργάνωση στην πόλη μόνο παρελάσεων που έχουν χαρακτηριστικά… σόου.

Όμως η Ιστορία  δεν διαγράφεται και, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος, πρέπει να μας ενώνουν οι χιλιάδες άγνωστοι στρατιώτες, απλοί πολίτες, που έδωσαν τη ζωή τους για αξίες και ιδανικά που σήμερα ορισμένοι χλευάζουν με μεγάλη ευκολία.

Στο κάτω - κάτω, οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται με χορηγίες ή με πολύ περιορισμένα έξοδα, όπως κάνει η Περιφέρεια, ως ελάχιστο χρέος απέναντι στη συλλογική μνήμη για το κορυφαίο γεγονός της απελευθέρωσης.

Από κει και  πέρα, θεωρώ ότι το Υπουργείο θα έπρεπε να λειτουργήσει ως ομπρέλα στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια, και να συνεργαστεί με τους φορείς, τους δήμους και την Περιφέρεια. Εξάλλου, οι εκδηλώσεις αυτές είναι προτάσεις που κατατέθηκαν σε προηγούμενους υπουργούς ώστε να συμμετάσχουμε όλοι μαζί. Θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας προς πάσα κατεύθυνση".

Πηγή: thestival