24 Οκτώβριος 2012, 12:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:48

Ο Νίκος Καζαντζάκης ταξιδεύει στην Κίνα

  • Ο Νίκος Καζαντζάκης ταξιδεύει στην Κίνα

Ο Νίκος Καζαντζάκης ταξιδεύει στην Κίνα

Ημερίδα με θέμα τη συνεισφορά του Νίκου Καζαντζάκη στην κατανόηση της φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας διοργανώνουν από κοινού το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σκοπός της εκδήλωσης, που θα διεξαχθεί στους χώρους της Κινεζικής Πρεσβείας στις 7 Νοεμβρίου, είναι να φέρει κοντά τους φίλους του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη και να φωτίσει την σχέση του με την Κίνα, μια σχέση που αποτέλεσε σταθμό για την πολιτιστική εκτίμηση των δύο χωρών και την βαθύτερη κατανόηση και φιλία μεταξύ των δύο λαών.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Du Qiwen και ο Πρόεδρος του Μουσείου Νίκος Καζαντζάκης Στέλιος Ματζαπετάκης, ενώ ομιλίες για την σχέση του Νίκου Καζαντζάκη με την Κίνα θα απευθύνουν Έλληνες και Κινέζοι ακαδημαϊκοί και συγγραφείς, εστιάζοντας στα δύο ταξίδια του Έλληνα λογοτέχνη στην Κίνα, την επιρροή που άσκησε το έργο του στην Κίνα αλλά και τα στοιχεία που άντλησε ο ίδιος μέσα από την γνωριμία του με την Κινεζική γραμματεία.

Η ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 40 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Συντονιστής της εκδήλωσης είναι η εταιρία Nemos Business Consultants, ενώ χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρίες Apivita, Φίλλιπος Νάκας και Huawei.

Πηγή: prismanews.gr