24 Οκτώβριος 2012, 09:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:48

Ρώσοι θέλουν να αγοράσουν σπίτια στην Ελλάδα

  • Ρώσοι θέλουν να αγοράσουν σπίτια στην Ελλάδα

Το ενδιαφέρον τους στρέφεται πρωτίστως σε εξοχικά διαμερίσματα απο 100-200 χιλ ευρώ που βρίσκονται σε νησιά.

Τα εξοχικά διαμερίσματα, αξίας μεταξύ 100.000 και 200.000 ευρώ σε νησιά της χώρα μας, και δευτερεύοντος σε μεγάλες πόλεις βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ρώσων που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητη περιουσία στην χώρα μας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του δεύτερου Ελληνορωσικού Φόρουμ Ακινήτων που διοργανώνει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα, με την συμμετοχή εκπροσώπων από τα μεγαλύτερα κτηματομεσιτικά γραφεία της Ρωσίας.

Σκιαγραφώντας αναλυτικά το προφίλ και τις προτιμήσεις των Ρώσων επενδυτών στο τομέα ακινήτων η πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων Anna Lupashko, επισήμανε ότι δίνεται ιδιαίτερα έμφαση στις κλιματολογικές συνθήκες, τομέας όπου η Ελλάδα όπως τόνισε έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, οι εντυπώσεις που αποκομίζονται από τις διακοπές που έχουν πραγματοποιήσει στις χώρες που επισκέπτονται καθώς σε θέματα ασφάλειας, με έμφαση στην χαμηλή εγκληματικότητα, παραδοσιακών δεσμών φιλίας κλπ.

Σε χαιρετισμό του στο Συνέδριο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς, ανέφερε ότι η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα καθίσταται ακόμη πιο ελκυστική και για επενδυτές από το εξωτερικό λόγω των προσιτών τιμών, ως συνέπεια της κρίσης. Απευθυνόμενος στους δεκάδες εκπροσώπους Ρωσικών μεσιτικών Γραφείων ο κ. Παραδιάς τόνισε ότι οι επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα σε περιοχές που έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη, δεν μπορεί να συγκριθούν με αντίστοιχές επενδύσεις σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Ο κ. Παραδιάς επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα όπως άδεια παραμονής στην χώρα μας σε Ρώσους αγοραστές ακινήτων καθώς επίσης να σταματήσει να χαρακτηρίζεται όλη σχεδόν η Ελλάδα ως παραμεθόριος περιοχή.

Από την πλευρά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστικών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Δημήτρης Καψιμάλης σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους είπε ότι πλέον μοναδικές ευκαιρίες για αγορά ακινήτων τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια καθώς οι τιμές έχουν πλέον υποχωρήσει κάτω τους κόστους.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χρήστος Δήμας, ο σύμβουλος του πρέσβη της ρωσικής ομοσπονδίας Eugene Yorkov, ο Διεθνών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος.

Το Φόρουμ έχει μορφή θεσμικών συνεδριάσεων καθώς και συναντήσεων ανάμεσα σε ρωσικά γραφεία και ελληνικούς ενδιαφερόμενους φορείς, έχει τεθεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς της Πρεσβείας της Ρωσίας και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία Μεσιτικών Γραφείων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και της FIABCI.

Πηγή: newsit.gr