23 Οκτώβριος 2012, 07:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:48

Πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ΑμεΑ

  • Πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ΑμεΑ

Κινητοποιήσεις σε όλα τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) της χώρα διοργανώνει για τις 11 σήμερα το πρωί η ΕΣΑμεΑ και καλεί σε μαζική συμμετοχή τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Η κινητοποίηση στην Αθήνα θα γίνει έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία έξω από την διεύθυνση του ΚΕΠΑ –ΙΚΑ (υποκατάστημα ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου Ιωαννίνων 14, Πάτρα)

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στις διευθύνσεις –ΚΕΠΑ, Τοπικά Υποκαταστήματα ΙΚΑ -ΕΤΑΜ των κάτωθι πόλεων:

1. Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ  - ΕΤΑΜ Ζακύνθου: Φωσκόλου 83 Ζάκυνθος

2. Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ  - ΕΤΑΜ Πύργου Ηλείας: Μυστρά 7 Πύργος

3. Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ  - ΕΤΑΜ  Αγρινίου: Εθνική οδός Αγρινίου Μεσολογγίου.

Όπως καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ, «στην παρούσα στιγμή πάνω από 70 χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευσή».

Πηγή: newsplus.gr