21 Οκτώβριος 2012, 09:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:49

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ

  • Άστατος και την Τρίτη ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Από σήμερα η αναμενόμενη μεταβολή η οποία θα είναι υπόθεση βασικά της ανατολικής Ελλάδας και θα κρατήσει 3 με 4 μέρες.

Την Κυριακή (21/10) στη ΒΑ Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά έως αργά το βράδυ θα επεκταθούν σταδιακά στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία-Β. Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα βροχών και στη Ν-ΝΔ Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά-βορειοανατολικά.

Τη Δευτέρα (22/10) στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τρίτη (23/10) στην ανατολική Θεσσαλία-Β. Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη (24/10) στην ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά

Την Πέμπτη (25/10) οι βροχές και οι καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές και θα εξασθενήσουν. Η ένταση των ανέμων θα πέσει στα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: freemeteo