20 Οκτώβριος 2012, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 10:18

Πένες αλ Πόλο

  • Πένες αλ Πόλο

Το pontos-news.gr σάς παρουσιάζει μια νοστιμότατη πρόταση για πένες με κοτόπουλο.

ΥΛΙΚΑ

(για 2 άτομα)

  • 1 πακέτο πένες
  • 1 πιπεριά κόκκινη,
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 1 κουτί μανιτάρια (ή 4-5 φρέσκα)
  • 150-200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, κάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τις πένες για περίπου 7-10΄, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε.
  2. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σχετικά ευρύχωρο και βαθύ βάζουμε λίγο λάδι και αφού έχουμε κόψει το κοτόπουλο σε πολύ μικρές μπουκίτσες το σοτάρουμε να πάρει λίγο χρώμα.
  3. Ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. Μέτα από αυτό είναι η ώρα να ρίξουμε τις πιπεριές, ψιλοκομμένες και αυτές, τα μανιτάρια και τα μπαχαρικά μας.
  4. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε ουσιαστικά μέχρι να σιγουρευτούμε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο.
  5. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  6. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τις πένες και ανακατεύουμε. Δεν χρειάζεται να τις βάλουμε όλες εάν μας φαίνονται αρκετές.
  7. Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω φλούδες παρμεζάνας για διακόσμηση.

Συνοδεύεται εξαιρετικά με λευκό κρασί!

Καλή σας όρεξη!

Gallery